Τελευταία Νέα

Στα 7 δισ. δολ. ανέρχεται το ύψος των επενδύσεων της Green Investment Group σε έργα ΑΠΕ

Στα 7 δισ. δολ. ανέρχεται το ύψος των επενδύσεων της Green Investment Group σε έργα ΑΠΕ
Η GIG υπέγραψε 14 νέες συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για χωρητικότητα ανανεώσιμης ενέργειας 1,3GW

Η Green Investment Group (GIG) της Macquarie έχει δεσμευτεί για επενδύσεις ύψους 7 δισ. δολ. σε διάφορα έργα ανανεώσιμης ενέργειας τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση προόδου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2020, η GIG δεσμεύτηκε ή τακτοποίησε πάνω από 2,9 δισ. σε ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο 250 έργων.

Στις νέες επενδύσεις περιλαμβάνονται φωτοβολταϊκά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, ενέργεια από απόβλητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αιολική ενέργεια στην ξηρά στην Πολωνία και στα σκανδιναβικά και στην υπεράκτια αιολική ενέργεια στην Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα.Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Αυγούστου 2020, η GIG υπέγραψε 14 νέες συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για χωρητικότητα ανανεώσιμης ενέργειας 1,3GW.

Ο επικεφαλής της GIG, Mark Dooley, δήλωσε: «Επενδύσαμε σημαντικά κεφάλαια εκτελώντας ρεκόρ όγκων συμφωνιών αγοράς ενέργειας και επεκτείνοντας τις στρατηγικές συνεργασίες μας σε νέες περιοχές και νέες εταιρείες. Ως ένας από τους μεγαλύτερους προγραμματιστές και επενδυτές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε την πράσινη μετάβαση».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού τονίζοντας ότι: «Τα γεγονότα του 2020 έδειξαν πόσο κρίσιμη είναι αυτή η αποστολή και στην αρχή αυτής της αποφασιστικής δεκαετίας, είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία».

Κυριότερες επιχειρηματικές στιγμές το 2020

Στον παρόν χρόνο περιλαμβάνονται μια κοινοπραξία με την Enso Energy για τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια αποθήκευσης ηλιακών και μπαταριών χωρίς επιδότηση στο Ηνωμένο Βασίλειο (1GW) και τα εγκαίνια της Formosa 1, της πρώτης εμπορικής κλίμακας της Ταϊβάν, υπεράκτιου αιολικού πάρκου, καθώς και του οικονομικού κλεισίματος της Formosa 376 MW 2 έργο.

Φέτος, η GIG ξεκίνησε επίσης μια συνεργασία με την Total, για να συν-αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο 2.3GW με πέντε πλωτά υπεράκτια αιολικά έργα από τη Νότια Κορέα. Η κατασκευή για την πρώτη φάση των 500 MW του έργου Ulsan αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2023. Πιο πρόσφατα, η GIG συνεργάστηκε με την Iberdrola για να συν-αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο υπεράκτιων αιολικών 3.3GW στην Ιαπωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης