Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνομιλίες Petrobras με 3R Petroleum και DBO Energy για την πώληση υπεράκτιων πεδίων φυσικού αερίου

Συνομιλίες Petrobras με 3R Petroleum και DBO Energy για την πώληση υπεράκτιων πεδίων φυσικού αερίου
Το σύμπλεγμα Peroa, που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας Espirito Santo, θα είναι μεταξύ των πρώτων υπεράκτιων πεδίων φυσικού αερίου που πωλούνται από την Petrobras
Μια κοινοπραξία της 3R Petroleum και της DBO Energy βρίσκεται σε διμερείς συνομιλίες με την Petrobras για να αγοράσει ένα σύμπλεγμα υπεράκτιων πεδίων φυσικού αερίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Το σύμπλεγμα Peroa, που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας Espirito Santo, θα είναι μεταξύ των πρώτων υπεράκτιων πεδίων φυσικού αερίου που πωλούνται από την Petrobras εν μέσω μιας μεγαλύτερης προσπάθειας να σπάσει το σχεδόν μονοπώλιο της εταιρείας στην αλυσίδα φυσικού αερίου της Βραζιλίας.

Η Petroleo Brasileiro, όπως είναι το επίσημο όνομα της κρατικής εταιρείας, έχει κυριαρχήσει εδώ και καιρό στα περισσότερα τμήματα του κλάδου φυσικού αερίου της Βραζιλίας.
Αλλά τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να πωλεί αγωγούς και περιουσιακά στοιχεία στις μεταφορές και τη διανομή, σε μια κίνηση που η εταιρεία και η κυβέρνηση ελπίζουν ότι θα δώσουν ώθηση στον ανταγωνισμό.

Αρκετές διεθνείς εταιρείες παράγουν ήδη σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου στη Βραζιλία, καθώς λειτουργούν πετρελαιοπηγές όπου το αέριο απομακρύνεται κατά τη διαδικασία παραγωγής

Το 2019, το σύμπλεγμα Peroa παρήγαγε μόλις 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει επίσης το Malombe, που ανακαλύφθηκε το 2011, και το οποίο σύμφωνα με μελέτες θα μπορούσε να παράγει έως και 2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως εάν αναπτυχθεί.

Λόγω εν μέρει του ώριμου προφίλ του Peroa, αναμένεται να πωληθεί σε σχετικά χαμηλή τιμή σε σύγκριση με άλλα περιουσιακά στοιχεία παραγωγής που προσφέρονται από την Petrobras στην περιοχή.

Η DBO με έδρα το Ρίο ντε Τζανέιρο αποτελείται από στελέχη της Βραζιλίας και της Νορβηγίας και απαριθμεί την RWE Supply & Trading, ένα σκέλος της γερμανικής RWE AG RWEG.DE, ως επενδυτή.
Η 3R, που ιδρύθηκε εν μέρει από πρώην στελέχη της Petrobras, υποστηρίζεται από την εταιρεία επενδύσεων Starboard Restructuring Partners. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, υπέβαλε μια αρχική δημόσια προσφορά για να βοηθήσει στην πληρωμή των εξαγορών που έκανε από την Petrobras και να αναζητήσει νέες.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης