Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Μειώθηκε η κατανάλωση φυσικού αερίου στη βιομηχανία της Ισπανίας - Το ποσοστό του Σεπτεμβρίου και οι συγκρίσεις

Μειώθηκε η κατανάλωση φυσικού αερίου στη βιομηχανία της Ισπανίας - Το ποσοστό του Σεπτεμβρίου και οι συγκρίσεις
Η βιομηχανική ζήτηση μειώθηκε στα 16,7TWh τον περασμένο μήνα από 17 TWh ένα χρόνο νωρίτερα

H κατανάλωση φυσικού αερίου στον βιομηχανικό τομέα της Ισπανίας παρέμεινε χαμηλότερη από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, αλλά η απότομη άνοδος από τον Αύγουστο είχε ως αποτέλεσμα το ετήσιο έλλειμμα να συρρικνωθεί στο στενότερο επίπεδο για φέτος.

Ειδικότερα, η βιομηχανική ζήτηση μειώθηκε στα 16,7TWh τον περασμένο μήνα από 17 TWh ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά αυτή ήταν η μικρότερη πτώση από έτος σε έτος μέχρι στιγμής φέτος.  

Η ζήτηση 14.1 TWh τον Απρίλιο μειώθηκε απότομα (λόγω των lockdown που επέβαλε ο κορωνοϊός) από 17,7TWh ένα χρόνο νωρίτερα. Η ζήτηση τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, πριν από την ευρεία εμφάνιση του Covid-19, αυξήθηκε σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ζήτηση από τον κλάδο διύλισης και άλλες βιομηχανίες αυξήθηκε κατά 2% και 1,5% αντίστοιχα, το έτος το Σεπτέμβριο, ενώ η κατανάλωση από τους τομείς υπηρεσιών και ηλεκτρικής ενέργειας παρέμεινε σταθερή.

Παράλληλα, η βιομηχανική κατανάλωση αυξήθηκε κατά περισσότερο από 9% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με ένα μήνα νωρίτερα, αντιστρέφοντας την πτώση από μήνα σε μήνα τον Αύγουστο, η οποία ήταν η πρώτη από τον Απρίλιο. Η αύξηση της βιομηχανικής κατανάλωσης τον Σεπτέμβριο αύξησε τη συνολική συμβατική ζήτηση της Ισπανίας - από νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις και βιομηχανία.

Το καμπανάκι

Ωστόσο, τα πρόσφατα σχέδια για την εισαγωγή περαιτέρω και πιο περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση του ιού στη χώρα, θα μπορούσαν να συνεχίσουν να περιορίζουν τη βιομηχανική ζήτηση τους επόμενους μήνες.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επιβάλει lockdown στη Μαδρίτη, αν και δικαστήριο απέρριψε την επικύρωση των μέτρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης