Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

ΡΑΕ: Την επόμενη εβδομάδα έγκριση των WACC για ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ΔΕΔΑ

ΡΑΕ: Την επόμενη εβδομάδα έγκριση των WACC για ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ΔΕΔΑ
Σύνδεση των premium με διείσδυση του αερίου και συγκεκριμένους στόχους επέκτασης των δικτύων
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η έγκριση από τη ΡΑΕ του ρυθμιζόμενου εσόδου για τις τρεις εταιρίες διανομής αερίου, θυγατρικές της ΔΕΠΑ Υποδομών (ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ΔΕΔΑ) που αφορά στην επόμενη τετραετή ρυθμιστική περίοδο.

Ο Ρυθμιστής στην απόφασή του θα λάβει μια ενιαία κοινή βάση για τον υπολογισμό του WACC και του ρυθμιζόμενου ετήσιου εσόδου και για τις τρεις θυγατρικές με το σκεπτικό ότι αυτές μέσω της ιδιωτικοποίησης θα περιέλθουν σε έναν μέτοχο και είναι πολύ πιθανόν να ενοποιηθούν.

Επιπλέον και στο πλαίσιο εξορθολογισμού των μέχρι τώρα προβλεπόμενων premium η ΡΑΕ τα συνδέει με την διείσδυση του φυσικού αερίου και συγκεκριμένους στόχους έργων για την επέκταση του δικτύου. «Είναι παράλογο να παίρνει κάποιος premium για έργα που δεν έχει κάνει, κάτι που είδαμε να γίνεται με το υφιστάμενο καθεστώς» τονίζουν πηγές της ΡΑΕ.

Στην απόφασή της η ΡΑΕ δίνει επίσης κίνητρα για την διείσδυση του φυσικού αερίου σε νέες περιοχές που είναι έξω από το κάδρο των ΕΔΑ, αυξάνοντας το premium ενώ θέτει όρια για την ελεγχόμενη ανάπτυξη της λιανικής αγοράς μέσω CNG (συμπυκνωμένο φυσικό αέριο) και LNG ( Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) ώστε η διείσδυση των δύο τύπων καυσίμων να προχωράει ανάλογα με την ωρίμανση της αγοράς για να μην επιβαρύνει τους καταναλωτές με αυξημένα τέλη χρήσης.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης