Ηλεκτρισμός

Tesla: Μείωση των τιμών πώλησης οχημάτων της σειράς Model S σε ΗΠΑ και Κίνα

Tesla: Μείωση των τιμών πώλησης οχημάτων της σειράς Model S σε ΗΠΑ και Κίνα
Η αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε τις αρχικές τιμές πώλησης των Model 3 sedan που πωλούνται στην κινεζική αγορά περίπου κατά 8% στα 249.900 γουάν (36.805 δολάρια)

Η Tesla ανακοίνωσε την Τρίτη (13/10) ότι μειώνει κατά 4% την τιμή πώληση του Model S "Long Range” sedan στις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγες ημέρες αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ρεκόρ πωλήσεων τριμήνου.

Η εταιρεία, που αναμένεται να δημοσιεύσει τα μεγέθη τρίτου τριμήνου στις 21 Οκτωβρίου, μείωση την τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου από στα 71.990 δολάρια από 74.990 δολάρια προηγουμένως.

Παράλληλα, η εταιρεία "κατέβασε” κατά 3% την αρχική τιμή πώλησης του Model S στην Κίνα. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε τις αρχικές τιμές πώλησης των Model 3 sedan που πωλούνται στην κινεζική αγορά περίπου κατά 8% στα 249.900 γουάν (36.805 δολάρια).

Όσον αφορά την εξέλιξη των πωλήσεων, η Tesla ανακοίνωσε ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους πραγματοποίησε 139.300 παραδόσεις οχημάτων, αριθμός που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για την εταιρεία. Ωστόσο, οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν καθώς ορισμένοι αναλυτές αμφισβητούν ότι η Tesla θα καταφέρει να πιάσει τον φιλόδοξο στόχο που έχει θέσει για το τέλος του έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης