Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Pelosi: Πρόοδος τις συνομιλίες με την κυβέρνηση Trump για το πακέτο τόνωσης (stimulus) COVID-19

Pelosi: Πρόοδος τις συνομιλίες με την κυβέρνηση Trump για το πακέτο τόνωσης (stimulus) COVID-19
Οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου - Ρημπάουντ στην Wall
Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Nancy Pelosi δήλωσε την Πέμπτη 22/10/2020 ότι οι διαπραγματεύσεις σημειώνουν πρόοδο στις συνομιλίες με την κυβέρνηση Trump για έναν νέο γύρο οικονομικής βοήθειας εν μέσω πανδημίας COVID-19 και ότι η νομοθεσία θα μπορούσε να σφυρηλατηθεί "πολύ σύντομα".

Η Pelosi, επρόκειτο να ξαναρχίσει διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin αργότερα την Πέμπτη, καθώς οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα μπορούσε να ανέλθει περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου.

"Είμαι ευχαριστημένη εδώ (που) βρισκόμαστε τώρα", δήλωσε η Pelosi σε δημοσιογράφους. "Είναι κοντά. Και το ερώτημα είναι, πού θα είναι ο πρόεδρος σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή; Είναι παντού στον χάρτη."
Ο Πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος ζήτησε πρόσφατα περισσότερα κίνητρα καθώς ακολουθεί τον υποψήφιο για την προεδρία Δημοκρατία Joe Biden στις δημοσκοπήσεις, φάνηκε να αμφισβητεί μια συμφωνία την Τετάρτη 21/10 λέγοντας ότι δεν μπορούσε να δει με ποιόν οι Δημοκρατικοί θα συμφωνήσουν σε ένα πακέτο τόνωσης .
Όμως την Πέμπτη το πρωί, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Alyssa Farah, δήλωσε στο Fox Business Network:
«Αυτό είναι πραγματικά το πιο αισιόδοξο σημείο, που έχουμε αισθανθεί για τη σύναψη συμφωνίας».

 
Το ζήτημα με την Γερουσία


Η Pelosi είπε ότι οι δύο πλευρές περιορίζουν τις διαφορές στο πώς να αντιδράσουν στην πανδημία και σε σχέση με την  βοήθεια προς τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις, κάτι που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο.
"Πλησιάζουμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε: συντρίβουμε τον ιό, τιμάμε τους ήρωές μας, την πολιτεία μας και τις τοπικές κυβερνήσεις", δήλωσε η Pelosi.

Είπε ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν επίσης στη βοήθεια σε σχολεία και σε πιστώσεις φόρου για να βοηθήσουν τους Αμερικανούς με χαμηλό εισόδημα να πληγούν σκληρά από την πανδημία, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 221.000 ανθρώπους και άφησε εκατομμύρια άνεργους.

Αλλά μια περιεκτική συμφωνία αντιμετωπίζει αντίσταση από τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, οι οποίοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το διογκούμενο ομοσπονδιακό έλλειμμα.

Η Pelosi είπε ότι μια συμφωνία βοήθειας θα χρειαστεί τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων.
Ελπίζω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε διμερείς στο Σώμα και στη Γερουσία."
Ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικάνου Marco Rubio είπε ότι θα ήταν «πολύ άβολα» με ένα μεγάλο πακέτο βοήθειας σε μια συνέντευξη με το CNBC, αλλά επίσης αναγνώρισε: «Τούτου λεχθέντος, νομίζω ότι το τίμημα του να μην κάνεις κάτι, είναι ακόμα υψηλότερο»

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Γερουσία, επίσης δεν θέλει να φέρει ένα μεγάλο νομοσχέδιο στη Γερουσία πριν από τις εκλογές, καθώς επικεντρώνεται στην προσπάθεια επιβεβαίωσης της υποψηφιότητας του Ανώτατου Δικαστηρίου Amy Coney Barrett.

Πάντως μετά τις δηλώσεις Pelosi ο S&P ανέκαμψε στο +0,5% στις 3450 μονάδες και αντίστοιχα ο DOW στις 28.360 +0,5% με το NASDAQ στις 11.500.
Παράλληλα μέσα στο γ τρίμηνο του 2020 έχουν μπει στα hedge funds 13 δισ δολ, για πρώτη φορά υπάρχουν καθαρές εισροές από το α τρίμηνο του 2018.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης