Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Εφικτή και πιθανή η αύξηση αιολικής ισχύος της Βρετανίας κατά 5% το φετινό χειμώνα

Εφικτή και πιθανή η αύξηση αιολικής ισχύος της Βρετανίας κατά 5% το φετινό χειμώνα
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, θα μπορούσε να προστεθεί ισχύς της τάξεως του 1,3 GW

Η ικανότητα αιολικής ενέργειας της Βρετανίας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά περίπου 5% το χειμώνα καθώς νέα αιολικά πάρκα έρχονται σε σύνδεση λόγω ενός κυβερνητικού καθεστώτος στήριξης, σύμφωνα με έρευνα της ενεργειακής συμβούλου Cornwall Insight.

Ειδικότερα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, θα μπορούσε να προστεθεί ισχύς 1,3 GW, με αποτέλεσμα το σύνλο να φτάσει στα 25,4 GW.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα ισχύς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο σύστημα συμβάσεων της κυβέρνησης, το οποίο εγγυάται ε επιλέξιμα έργα μια ελάχιστη τιμή στην οποία μπορούν να πουλήσουν ηλεκτρική ενέργεια, με τους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να υποβάλλουν προσφορές για συμβάσεις σε έναν γύρο δημοπρασιών.

Ωστόσο, το ποσό της νέας χωρητικότητας που θα συνδεθεί στο δίκτυο είναι μικρότερο από αυτό που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης για καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Ο διαχειριστής δικτύου Grid National Grid λέει ότι χρειάζονται έως και 3 GW νέων αιολικών περιουσιακών στοιχείων ετησίως για την επίτευξη αυτού του στόχου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης