Ανανεώσιμες

Στην καθαρή ενέργεια εστιάζει ο Biden - Ενισχύονται οι μετοχές εταιρειών ηλιακής ενέργειας

Στην καθαρή ενέργεια εστιάζει ο Biden - Ενισχύονται οι μετοχές εταιρειών ηλιακής ενέργειας
Εάν εκλεγεί θα μεταβεί σε μια πιο φιλική προς το κλίμα οικονομία δήλωσε ο Biden στο debate
Οι μετοχές των εταιριών ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ ενισχύθηκαν την Παρασκευή 23/10/2020 , αφού ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε στο τελικό προεκλογική debate την Πέμπτη το βράδυ ότι εάν εκλεγεί σκοπεύει να μεταβεί σε μια πιο φιλική προς το κλίμα οικονομία.

Οι μετοχές των Renesola Ltd, Jinkosolar Holding Co Ltd, Canadian Solar Inc και SunPower Corp σημείωσαν αύξηση μεταξύ 2% και 3% στις συναλλαγές.
Ο Biden και ο Πρόεδρος Trump ρωτήθηκαν στο debate τους στο Νάσβιλ του Τενεσί, τι θα έκαναν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – είναι η πρώτη φορά σε μια προεδρική συζήτηση δεν τους ρωτήθηκε αν πιστεύουν σε αυτήν ή όχι.
Ο Biden είπε ότι η χώρα θα πρέπει τελικά να αντικαταστήσει το πετρέλαιο με ηλιακή, αιολική και άλλες μορφές μη ρυπογόνου ενέργειας.

«Θα μεταβώ από τη βιομηχανία πετρελαίου», δήλωσε ο Biden, προσθέτοντας ότι το σχέδιό του για μια πιο φιλική προς το κλίμα οικονομία θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας υψηλών αποδοχών και θα ενίσχυε τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών ήταν γενικά αμετάβλητες καθώς το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 0,4% στα 40,79 δολάρια λόγω των ανησυχιών που προέκυψαν από την αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη που αντισταθμίστηκαν από την προοπτική επέκτασης των περιορισμών προσφοράς υπό την αιγίδα του ΟΠΕΚ.

Μετά τη συζήτηση, ο Biden είπε στους δημοσιογράφους, «Δεν θα απαλλαγούμε από ορυκτά καύσιμα».
«Έχουμε τις επιδοτήσεις για τα ορυκτά καύσιμα. Αλλά δεν θα απαλλαγούμε από τα ορυκτά καύσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα ... δεν πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους. Εκτός αυτού, πολλές άλλες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε άλλες εναλλακτικές λύσεις. "

Ο Trump, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ανέφερε ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα για τη φύτευση δέντρων και μια μείωση των εκπομπών άνθρακα για να πει ότι αγαπά το περιβάλλον, αλλά πρόσθεσε ότι δεν ήταν πρόθυμος να βλάψει τις επιχειρήσεις.
Κατηγόρησε τον Biden ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει το υδραυλικό fracturing, μια διαδικασία εξαγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου από σχιστόλιθο στο οποίο αντιτίθεται πολλοί περιβαλλοντολόγοι. Ο Biden, ωστόσο, είπε ότι θα απαγορεύσει το fracking μόνο σε ομοσπονδιακή γη.www.worldenergynnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης