Φυσικό Αέριο

Στο γερμανικό λιμάνι Mukran κατευθύνεται πλοίο τοποθέτησης σωλήνων του Nord Stream 2

Στο γερμανικό λιμάνι Mukran κατευθύνεται πλοίο τοποθέτησης σωλήνων του Nord Stream 2
Το λιμάνι Mukran αποτελεί τον γερμανικό κόμβο του έργου όπου αποθηκεύονται σωλήνες για το Nord Stream 2
Το ρωσικό πλοίο τοποθέτησης σωλήνων Akademik Cherskiy, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 , κατευθύνεται προς τον γερμανικό κόμβο του έργου Mukran, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv Eikon τη Δευτέρα 26/10/2020 που επικαλείται το Reuters.
Σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης, το πλοίο πρόκειται να φτάσει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στο λιμάνι Mukran - όπου αποθηκεύονται σωλήνες για το Nord Stream 2 – καθώς βρισκόταν κοντά στο ρωσικό λιμάνι του Καλίνινγκραντ από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον οποίο η Μόσχα κατασκευάζει στην Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία για να διπλασιάσει την υπάρχουσα χωρητικότητα του αγωγού Nord Stream, έχει γίνει το επίκεντρο εντάσεων με τη Δύση.
Οι επικριτές του αγωγού λένε ότι θα αυξήσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο. Το Κρεμλίνο την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ που στοχεύουν στο έργο είναι εχθρικές και καταστροφικές.

Κατασκευή

Η κατασκευή του αγωγού 1.230 χιλιομέτρων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά πρέπει να διαμορφωθεί μια τελική έκταση περίπου 120 χιλιομέτρων στα ύδατα της Δανίας.
Η εργασία σταμάτησε τον Δεκέμβριο όταν η εταιρεία τοποθέτησης σωλήνων η ελβετική-ολλανδική Allseas ανέστειλε τις δραστηριότητές της μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ που στοχεύουν εταιρείες που παρέχουν σκάφη για την τοποθέτηση των σωλήνων.
Ο Nord Stream 2 κατασκευάζεται από τον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom με το ήμισυ της χρηματοδότησης που παρέχεται από τη γερμανική Uniper και την Wintershall της BASF, την αγγλο-ολλανδική εταιρεία πετρελαίου Shell, την αυστριακή OMV και την γαλλική Engie.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης