Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ελκυστική η αγορά της Ιαπωνίας για την RWE - Τι σχεδιάζει

Ελκυστική η αγορά της Ιαπωνίας για την RWE - Τι σχεδιάζει
Η RWE ελπίζει να αξιοποιήσει την εμπειρία της στη Γερμανία

H RWE ελπίζει σε κέρδη, καθώς η Ιαπωνία έχει ανοίξει μια από τις μεγαλύτερες αγορές ενέργειας στον κόσμο στον ανταγωνισμό και καθώς η δραστηριότητα εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται στη χώρα.

«Η ιαπωνική αγορά είναι αρκετά ελκυστική, καθώς έχει μεγαλύτερο μέγεθος από την γερμανική και γαλλική αγορά ενέργειας», δήλωσε ο Peter Krembel, Chief Commercial Officer (Trading) της RWE Supply & Trading, σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια, προσδιόρισε τις φιλοδοξίες του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Μέχρι στιγμής, ο ρυθμός της ελευθέρωσης της ιαπωνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας υστερεί από τις προσδοκίες μας, αλλά η οργάνωση της αγοράς έχει πλέον αρχίσει να γίνεται πιο εκλεπτυσμένη, πιο ελκυστική και πιο ενδιαφέρουσα για τους παίκτες της ξένης αγοράς να εισέλθουν και να συμμετάσχουν».

Σκληρός ανταγωνισμός

Αναμένεται ανταγωνισμός από διεθνείς εμπόρους, μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και δυνητικά ιαπωνικούς εμπορικούς οίκους και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας Η παγκόσμια εμπορική εταιρεία θέλει επίσης να προμηθεύει άνθρακα, βιομάζα και παράγωγα πετρελαίου σε Ιάπωνες πελάτες, πέρα ​​από το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που ήδη παρέχει.

«Έχουμε πολλές οπτικές γωνίες για να επεκταθούμε πέρα ​​από το εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιαπωνία» τόνισε ο Krembel

Στο επίκεντρο η Γερμανία

Από την πλευρά της, η RWE ελπίζει να αξιοποιήσει την εμπειρία της στη Γερμανία, έναν από τους πιο απελευθερωμένους τομείς ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, ο οποίος άνοιξε στον ανταγωνισμό πριν από 20 χρόνια. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στο εμπόριο ενέργειας, ενισχύοντας τη ρευστότητα για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της αγοράς και θα προσφέρει προϊόντα διαχείρισης κινδύνου για τοπικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης