Τελευταία Νέα

Πώς η αιολική ενέργεια και το υδρογόνο θα «γεννήσουν» θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ως το 2050

Πώς η αιολική ενέργεια και το υδρογόνο θα «γεννήσουν» θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ως το 2050
Οι έξι προτεραιότητες για την ανάπτυξη της Βόρειας Θάλασσας

Η Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να αποφέρει ως 20 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως σε ακαθάριστη προστιθέμενη αξία μέχρι το 2050 από την υπεράκτια αιολική ενέργεια και το υδρογόνο. Αυτό με την σειρά του θα δημιουργήσει 40.000 θέσεις εργασίας.

Η έκθεση - «Μέλλον της Βόρειας Θάλασσας» - ανέφερε ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας θα έρθει, ακόμη και μετά τη μακροπρόθεσμη μείωση της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα. Μάλιστα, προσδιορίζει έξι προτεραιότητες για την ανάπτυξη της Βόρειας Θάλασσας.

Το «μενού» των πρωτοβουλιών

Ειδικότερα, σε αυτό περιλαμβάνεται συντονισμός και θαλάσσιος σχεδιασμός για την αποφυγή υπερβολικού συνωστισμού και αναποτελεσματικών χρήσεων του βυθού, σαφέστερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, νέα υποστήριξη και χρηματοδότηση για τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως υδρογόνο, πλωτός άνεμος και δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα.

Άλλες προτεραιότητες που προσδιορίστηκαν είναι οι επενδύσεις σε δίκτυα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για την υποστήριξη προηγούμενων επενδύσεων σε καλώδια και αγωγούς. Η διασυνοριακή συνεργασία για να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να δράσει με άλλες χώρες σε κοινά έργα όπως καλώδια διασύνδεσης μετά το Brexit, και να αποκομίσει οικονομικά οφέλη.

Ορισμένα μέτρα θα μπορούσαν να επιτύχουν τις προτεραιότητες, ανέφερε η έκθεση.

«Γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη στη Βόρεια Θάλασσα πρέπει να προγραμματιστεί σωστά, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις θέσεις εργασίας που προέρχονται από το καθαρό μηδέν. Εάν δεν εφαρμόσουμε τις σωστές πολιτικές και τις δημόσιες επενδύσεις, τότε η Βορειοανατολική Αγγλία και η ανατολική ακτή της Σκωτίας θα υποφέρουν οικονομικά καθώς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μειώνεται, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει τον καθαρό μηδενικό στόχο του» τόνισε ο δήμαρχος του Tees Valley, Ben Houchen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης