Φυσικό Αέριο

ΗΠΑ: Στο ετήσιο νομοσχέδιο άμυνας οι κυρώσεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

ΗΠΑ: Στο ετήσιο νομοσχέδιο άμυνας οι κυρώσεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2
Οι υποστηρικτές των κυρώσεων ελπίζουν ότι τα μέτρα θα εμποδίσουν τη Gazprom να χρησιμοποιήσει το Akademik Cherskiy, ένα ρωσικό σκάφος τοποθέτησης σωλήνων, για να ολοκληρώσει μια τελική έκταση 75 μιλίων στα ύδατα της Δανία
Κυρώσεις που θα μπορούσαν να εμποδίσουν ένα από τα σημαντικότερα έργα της Μόσχας στην Ευρώπη, τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, έχουν συμπεριληφθεί στον ετήσιο νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ, ανέφεραν την Τετάρτη 11/11/2020 δύο αξιωματούχοι του Κογκρέσου.
Οι κυρώσεις στο συμβιβαστικό νόμο περί εθνικής άμυνας μεταξύ των νομοθέτων στο Σώμα και τη Γερουσία θα τιμωρούσαν τις εταιρείες που διευκόλυναν την κατασκευή του αγωγού, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων που βοηθούσαν τις επιχειρήσεις να βυθίσουν αγωγούς ή να μετακινήσουν πετρώματα στον πυθμένα της θάλασσας.

Κυρώσεις

Οι κυρώσεις στοχεύουν επίσης σε εταιρείες που παρέχουν ασφάλιση ή δευτερεύουσα ασφάλιση για την κατασκευή και πιστοποίηση για τον αγωγό στη Δανία.
Το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος μόνο αφού ψηφιστεί και από τα δύο σώματα στο Κογκρέσο και υπογραφεί από τον Πρόεδρο Donald Trump.
Το Nord Stream 2 αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής την κρατική εταιρεία ενέργειας της Ρωσίας Gazprom θα διπλασιάσει την υπάρχουσα χωρητικότητα του αγωγού για να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Γερμανίας.
Θα παρακάμψει την Ουκρανία, η οποία εξαρτάται από τα προσοδοφόρα τέλη διαμετακόμισης. Η Gazprom και η Γερμανία υποστηρίζουν ότι ο Nord Stream 2 είναι καθαρά εμπορικό έργο.
Η ζήτηση φυσικού αερίου στη Γερμανία αυξάνεται καθώς μειώνει την εξάρτηση από τα πυρηνικά και τον άνθρακα.

Επιρροή

Η κυβέρνηση Trump και οι νομοθέτες και των δύο κομμάτων πιστεύουν ότι ο αγωγός θα ενίσχυε την οικονομική και πολιτική επιρροή του Προέδρου Poutin στην Ευρώπη.
Η κυβέρνηση Trump υποστηρίζει επίσης την ενίσχυση των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Οι υποστηρικτές των κυρώσεων ελπίζουν ότι τα μέτρα θα εμποδίσουν τη Gazprom να χρησιμοποιήσει το Akademik Cherskiy, ένα ρωσικό σκάφος τοποθέτησης σωλήνων, για να ολοκληρώσει μια τελική έκταση 75 μιλίων (120 χλμ.) στα ύδατα της Δανίας.
Η συμφωνία, περιλαμβάνει τμήματα από προηγούμενο νομοσχέδιο με επικεφαλής τους γερουσιαστές τον Δημοκρατικό Jeanne Shaheen, Δημοκρατικό και τον Ρεμπουπλικανό Ted Cruz. Περιλαμβάνει επίσης μια διάταξη από τον Εκπρόσωπο Eliot Engel, Δημοκρατικό και τον αρχηγό των Εξωτερικών Υποθέσεων του Σώματος, που απαιτεί από τους συμμάχους να ειδοποιούνται πριν από την επιβολή κυρώσεων. Ο Engel έχει αντιταχθεί στο έργο, αλλά έχει πει ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να αφήσουν τη Ρωσία «αδιάφορη», χτυπώντας ευρωπαϊκές εταιρείες που βοηθούν το έργο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης