Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Viohalco: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ο Ιπποκράτης Ιωάννης Στασινόπουλος, γιος του κ. Ν.Στασινόπουλου

Viohalco: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ο Ιπποκράτης Ιωάννης Στασινόπουλος, γιος του κ. Ν.Στασινόπουλου
Η δίοικηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ περνά στη νέα γεννιά
Η  Viohalco SA ανακοινώνει ότι συνεπεία του θανάτου του Jacques Moulaert, Εκτελεστικού της Αντιπροέδρου, το Διοικητικό της Συμβούλιο συνεδρίασε στις 12 Νοεμβρίου 2020 και αποφάσισε τα ακόλουθα:
α) την εκλογή του κ. Patrick Kron ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, σε αντικατάσταση του Jacques Moulaert,
β) τον ορισμό του κ. Ευάγγελου Μουστάκα ως Εκτελεστικού Αντιπροέδρου, σε αντικατάσταση του Jacques Moulaert, και
γ) τον ορισμό του κ. Ιπποκράτη Ιωάννη Στασινόπουλου ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου και μέλους της Εκτελεστικής Διοίκησης της Εταιρίας, σε αντικατάσταση του κ. Ευάγγελου Μουστάκα.
Όλες οι αποφάσεις έχουν άμεση ισχύ.

Κατά τον τρόπο επισημοποειείται και το πέρασμα της δίοκησης από τη νέα γεννιά, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα του κ. Νίκου Στασινόπουλου, του θρυλικού πλέον βιομήχανου που γιγάντωσε την ΒΙΟΧΑΛΚΟ την τελευταία 20ετία.
Ήδη εξάλλου ως μέλος του Δ.Σ. και με σημαίνοντα ρόλο στην δίοικηση του Ομίλου και με ακόμα μεγαλύτερες διευρυμένες αρμοδιότητες για την συνέχεια βρίσκεται ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος,έτερος γιος, που ξεκίνησε την επιτυχή του πορεία από την ΕΛΒΑΛ.
Τα άλματα που έχουν γίνει στον όμιλο την τελευταία διετία είναι σημαντικά καθώς τόσο σε επίπεδο επενδύσεων όσο και σε εξωστρέφειας η ΒΙΟΧΑΚΟ έχει αναπτυχθεί σημαντικά και αυτό φαίνεται από την πορεία των μεγεθών, την ποιότητα των εργασιών της και των νέων τομέων που εισέρχεται.
Όσον αφορά την συμφωνία με τη NEXANS υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προχωρήσει προς ολοκλήρωση.

Σε διαπραγματεύσεις με τον γαλλικό όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων βρίσκεται η Cenergy.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Cenergy σε απαντητική της επιστολή προς την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς "Με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, κατά πάγια τακτική, διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Εταιρία είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο.

Η Εταιρία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στην ανωτέρω διαδικασία".

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Viohalco όπου αναφέρει: "Σε απάντηση επιστολής της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε συνέχεια άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο, η Viohalco SA (η Εταιρία) δηλώνει τα ακόλουθα:
Η Εταιρία με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, κατά πάγια τακτική, διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η θυγατρική της Εταιρίας, Cenergy Holdings SA, είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο.
Η Εταιρία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στην ανωτέρω διαδικασία".

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης