Ενέργεια

Πλουσιότερος κατά 15 δισ. δολ. ο Elon Musk μετά την είσοδο της Tesla στον S&P 500

Πλουσιότερος κατά 15 δισ. δολ. ο Elon Musk μετά την είσοδο της Tesla στον S&P 500
Ο Elon Musk θα γίνει το τρίτο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο
Η προσωπική περιουσία του Elon Musk αυξήθηκε κατά 15 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα καθώς η Tesla θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla πρόκειται να γίνει το τρίτο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, ξεπερνώντας τον CEO του Facebook Mark Zuckerberg σύμφωνα με το Business Insider.

Η τιμή της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία έκλεισε στα 408,09 δολάρια τη Δευτέρα, αυξήθηκε κατά 14% στις συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της συμπερίληψης της Tesla στον δείκτη.
Ο Musk, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος τόσο της Tesla όσο και της SpaceX, είδε την καθαρή του περιουσία να εκτοξεύεται στα 117,5 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα το απόγευμα, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.
Το συνολικό κέρδος των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος ήταν το υψηλότερο σε ολόκληρη τη λίστα των 500 δισεκατομμυριούχων.
Η τελευταία άνοδος του πλούτου του σημαίνει ότι θα ξεπεράσει τον Zuckerberg, ο οποίος έχει καθαρή αξία 106 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Tesla, με κεφαλαιοποίηση αγοράς 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πληρούσε τις προϋποθέσεις για συμπερίληψη στον δείκτη και πρόκειται να ενταχθεί ως μία από τις 10 πιο πολύτιμες εταιρείες στις 21 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των απαιτήσεων συμμετοχής στο S&P 500, οι εταιρείες πρέπει να εδρεύουν στις ΗΠΑ, να έχουν ανώτατο όριο αγοράς τουλάχιστον 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, να έχουν υψηλή ρευστότητα, να διαθέτουν τουλάχιστον το ήμισυ των μετοχών τους στο κοινό και να δημοσιεύουν τέσσερα διαδοχικά κερδοφόρα τρίμηνα.

Η εταιρεία του Musk είναι έτοιμη να ενταχθεί σε άλλες πολύτιμες εταιρείες όπως η Apple, η Amazon και η Berkshire Hathaway.
Η S&P Global δεν ανέφερε ποια εταιρεία θα αντικαταστήσει η Tesla, λέγοντας ότι θα την ανακοινώσει σε ξεχωριστή δημοσίευση. Σε δηλώσεις του ο Musk το σαββατοκύριακο είπε ότι "πιθανότατα" να έχει μια μέτρια περίπτωση λόγω του COVID-19, αλλά αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μικτών δοκιμαστικών αποτελεσμάτων που είχε.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης