Φυσικό Αέριο

Παραγωγή άνω των 30 bcm σχεδιάζει μέχρι το τέλος του έτους η Sinopec

Παραγωγή άνω των 30 bcm σχεδιάζει μέχρι το τέλος του έτους η Sinopec
Η παραγωγή φυσικού αερίου της εταιρείας το 2019 ήταν στα 29,67 bcm, αύξηση 7,2% από το προηγούμενο έτος

Σχέδια για την παραγωγή περισσότερων από 30 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2020 κάνει η Sinopec, σημειώνοντας αύξηση μόλις 1,1% από την παραγωγή της το 2019.

Η παραγωγή φυσικού αερίου της εταιρείας το 2019 ήταν στα 29,67 bcm, αύξηση 7,2% από το προηγούμενο έτος. Η Sinopec απέκτησε συνολικά 21,87 bcm φυσικού αερίου κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, 0,2% χαμηλότερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, δήλωσε η εταιρεία, χωρίς όμως να αναφέρει τον λόγο για την συγκεκριμένη επιβράδυνση της παραγωγής το 2020.

«Εν μέσω της χαμηλής κατάστασης των τιμών του πετρελαίου, το φυσικό αέριο έχει γίνει ένα σημαντικό σημείο ανάπτυξης των περιθωρίων κέρδους στην εταιρεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις της σε παραγωγική ικανότητα φυσικού αερίου και το κόστος ανάπτυξης μειώθηκαν.

Η προβλεπόμενη παραγωγή φυσικού αερίου φαίνεται ότι βοηθά την εταιρεία να αντισταθμίσει μερικές από τις μεγάλες απώλειες που υπέστη από την καταβολή υψηλότερων τιμών για εισαγωγές φυσικού αερίου από την τρέχουσα αγοραία αξία.

Άνοδος του LNG

Εκτελεστικό στέλεχος της εταιρείας δήλωσε ότι τον περασμένο μήνα η Sinopec ενίσχυσε τις άμεσες αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε χαμηλές τιμές κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, γεγονός που βοήθησε στη μείωση των ζημιών στις επιχειρήσεις εισαγωγών φυσικού αερίου. Η Sinopec στοχεύει επίσης να αυξήσει το μερίδιο του φυσικού αερίου στο χαρτοφυλάκιο παραγωγής ενέργειας σε πάνω από 50% το 2023, όταν η παραγωγική ικανότητα φυσικού αερίου θα έφτανε τα 40 bcm ετησίως.

Tέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είχε προσθέσει 83 bcm πρόσφατα αποδεδειγμένου αποθέματος φυσικού αερίου στο πεδίο Chuanxi και περίπου 192 bcm πιστοποιημένου νέου αποθεματικού στο έργο σχιστολιθικού αερίου Fuling στη λεκάνη Sichuan στη νοτιοδυτική Κίνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης