Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

EDP Renewables: Σύμβαση αγοροπωλησίας με Novartis για χαρτοφυλάκιο 63 MW στην Ισπανία

EDP Renewables: Σύμβαση αγοροπωλησίας με Novartis για χαρτοφυλάκιο 63 MW στην Ισπανία
Η EDPR έχει ήδη εξασφαλίσει PPA για έργα συνολικού ύψους 229 MW που θα εγκατασταθούν από το 2020 έως το 2023

Η EDP Renewables, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αιολικής ενέργειας στον κόσμο, μέσω της θυγατρικής της EDP Renovables España SLU, έχει εξασφαλίσει μια 15ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τη Novartis, μια παγκόσμια εταιρεία φαρμάκων, για την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ένα χαρτοφυλάκιο 63 MW. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ένα αιολικό project 36 MW και μονάδα ηλιακής ενέργειας 26,8 MW, που αναμένεται να εγκατασταθούν το 2022/23.

Με αυτό το νέο συμβόλαιο, στην Ισπανία, η EDPR έχει ήδη εξασφαλίσει PPA για έργα συνολικού ύψους 229 MW που θα εγκατασταθούν από το 2020 έως το 2023.

Ο Rui Teixeira, ενδιάμεσος Διευθύνων Σύμβουλος της EDP Renováveis ​​δήλωσε: «Η ανακοίνωση αυτής της νέας συμφωνίας PPA καταδεικνύει ότι διατηρούμε μια γρήγορη πρόοδο προς την εκτέλεση του επιχειρηματικού μας σχεδίου. Η στρατηγική μας ανάπτυξη βασίζεται σε έργα με μακροπρόθεσμη προοπτική».

Από την άλλη πλευρά, ο Montse Montaner, Διευθύνων Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Novartis υπογράμμισε ότι: «Στη Novartis, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό μας να επαναπροσδιορίσουμε την ιατρική για να βελτιώσουμε και να επεκτείνουμε τη ζωή των ανθρώπων. Η ενεργειακή απόδοση και οι λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της στρατηγικής μας για τη μείωση των εκπομπών. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε με EDP Renewables και άλλους ομοϊδεάτες συνεργάτες στο ταξίδι μας για την περιβαλλοντική αειφορία».

Το προφίλ της EDPR

Η EDP Renewables είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στον κόσμο. Έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και αυτή τη στιγμή είναι παρούσα σε 14 διεθνείς αγορές (Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Κολομβία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μεξικό, Πολωνία , Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ).
Επίσης, η Energias de Portugal, S.A. («EDP»), κύριος μέτοχος της EDPR, είναι μια παγκόσμια εταιρεία ενέργειας και ηγέτης στη δημιουργία αξίας, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.
Η Novartis επαναπροσδιορίζει το φάρμακο για να βελτιώσει και να επεκτείνει τη ζωή των ανθρώπων. Ως κορυφαία παγκόσμια εταιρεία φαρμάκων χρησιμοποιεί καινοτόμες και ψηφιακές τεχνολογίες.

Στρατηγική συμφωνία ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΕDP Renewables για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου αιολικών πάρκων 900 ΜW

Tέλος, υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ προχώρησε στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, την ΕDP Renewables. Η συμφωνία αφορά στην από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου νέων αιολικών πάρκων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ισχύος 900ΜW, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με την εκτιμώμενη αξία της από κοινού επένδυσης, στην πλήρη υλοποίησή της, να ξεπερνά το €1 δισ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης