Φυσικό Αέριο

ΗΠΑ: Πράσινο φως για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Mountain Valley

ΗΠΑ: Πράσινο φως για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Mountain Valley
Το αμερικανικό δικαστήριο επιτρέπει στην Equitrans να συνεχίσει την κατασκευή του αγωγού
Αμερικανικό εφετείο απέρριψε μια πρόταση για αναστολή άδειας για τον αγωγό φυσικού αερίου Mountain Valley αξίας 5,8 έως 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Δυτική Βιρτζίνια προς τη Βιρτζίνια.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η απόφαση του δικαστηρίου την Τετάρτη αυξάνει τις πιθανότητες που η Equitrans Midstream Corp μπορεί να θέσει σε λειτουργία το έργο που είχε καθυστερήσει πολύ το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Η Biological Opinion from the Fish and Wildlife Service των ΗΠΑ επιτρέπει την κατασκευή σε περιοχές που κατοικούνται από απειλούμενα είδη.
Το Mountain Valley είναι ένας από τους πολλούς αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που καθυστέρησαν λόγω κανονιστικών και νομικών αγώνων με περιβαλλοντικές και τοπικές ομάδες που αντιμετώπισαν προβλήματα με τις άδειες που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση Trump.
Όταν η Equitrans ξεκίνησε την κατασκευή τον Φεβρουάριο του 2018, εκτιμάται ότι το Mountain Valley θα κόστιζε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.
Ο αγωγός 303 μιλίων (487,6 χλμ.) σχεδιάστηκε για να παραδίδει 2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως αέριο από το σχιστολιθικό πεδίο Marcellus και Utica στην Πενσυλβανία, το Οχάιο και τη Δυτική Βιρτζίνια σε καταναλωτές στο Μεσαίο Ατλαντικό και Νοτιοανατολικά.
Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει περίπου 5 εκατομμύρια σπίτια στις ΗΠΑ για μια μέρα.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η άρνηση της διαμονής επιτρέπει στους Equitrans να συνεχίσει την κατασκευή σε περιοχές εκτός της ζώνης αποκλεισμού 25 μιλίων (40 χλμ.) που περιβάλλει το Εθνικό Δάσος του Jefferson, ενώ το δικαστήριο εξετάζει το βάσιμο των προσφυγών κατά της Biological Opinion.

Ζώνη αποκλεισμού

Οι αναλυτές της Height Capital Markets δήλωσαν ότι η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας των ΗΠΑ ενδέχεται να αποφασίσει σύντομα να μειώσει τη ζώνη αποκλεισμού στα 7,7 μίλια.
Η Height Capital Markets εκτιμά επίσης ότι η Mountain Valley πρέπει να αρχίσει να υποβάλλει αίτηση για μεμονωμένη άδεια διέλευσης ρευμάτων σε περίπτωση που χάσει μια συνεχιζόμενη αγωγή για την Εθνική Άδεια ή που η διοίκηση του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden παραιτηθεί από την άδεια, καθώς και οι δύο υποθέσεις φαίνονται πιθανές. Η Εθνική Άδεια από τους Μηχανικούς του Στρατού των ΗΠΑ επιτρέπει στο έργο να διασχίσει υδάτινες περιοχές.
«Συνεχίζουμε να έχουμε μεγάλη πεποίθηση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, αν και η διοίκηση του Biden θα μπορούσε να καθυστερήσει την τελική ημερομηνία υπηρεσίας έως το 2022», δήλωσε η Height Capital Markets.
Το Mountain Valley ανήκει στις Equitrans, NextEra Energy Inc, Consolidated Edison Inc, AltaGas Ltd και RGC Resources.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης