Τελευταία Νέα

«Ατύχημα» με ανεμογεννήτρια της Vestas στη Σουηδία

«Ατύχημα» με ανεμογεννήτρια της Vestas στη Σουηδία
Η παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Σουηδία αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 50% φέτος από 29 έως 45 TWh. το 2023

Μια ανεμογεννήτρια ύψους 230 μέτρων που κατασκευάστηκε από την Vestas Wind Systems A / S κατέρρευσε σε μια τοποθεσία στη βόρεια Σουηδία το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Bloomberg.

Όπως αναφέρεται, η αιτία του συγκεκριμένου ατυχήματος είναι άγνωστη και η εταιρεία συγκροτεί μια ομάδα που θα ερευνήσει στον χώρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Anders Riis. Βέβαια, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και η έρευνα αναμένεται να πάρει μια μικρή καθυστέρηση λόγω της χιονόπτωσης που θα σημειωθεί αυτή την εβδομάδα.

Επίσης, η Σουηδία στρέφεται προς σε μια πιο ώριμη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας για την αντικατάσταση παλαιών πυρηνικών αντιδραστήρων. Ειδικότερα, τέσσερις αντιδραστήρες έχουν κλείσει από το 2015 και πολλές περιφερειακές μονάδες ορυκτών καυσίμων έχουν επίσης βάλει λουκέτο. Η παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Σουηδία αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 50% φέτος από 29 έως 45 TWh. το 2023. Αυτό θα ήταν περίπου το 1/3 της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Σουηδίας.

Οι κίνδυνοι

Ο Oliver Metcalfe, αναλυτής της χερσαίας αιολικής ενέργειας στο Λονδίνο, μιλώντας στο BloombegNEF, τόνισε ότι: «Ειδήσεις όπως αυτό αποδεικνύουν ότι είναι αδύνατο να εξαλειφθεί εντελώς ο κίνδυνος κατασκευής, ακόμη και όταν ωριμάσει η βιομηχανία». Αναφορικά με την ανεμογεννήτρια, η εγκατάσταση επρόκειτο να αρχίσει να λειτουργεί τον επόμενο μήνα και αρκετοί είναι οι στρόβιλοι, οι οποίοι έχουν ήδη σταλεί.

Η Vestas έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 75.000 στροβίλους και είναι «εξαιρετικά σπάνιο» να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα, είπε ο Riis.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης