Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Eξορυκτική βιομηχανία: Προχωρεί το σχέδιο για στόλο φορτηγών μηδενικών εκπομπών

Eξορυκτική βιομηχανία: Προχωρεί το σχέδιο για στόλο φορτηγών μηδενικών εκπομπών
Οι στόλοι φορτηγών ορυχείων αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου των ανθρακωρυχείων
Η εξορυκτική βιομηχανία σημειώνει πρόοδο στην εισαγωγή ενός στόλου φορτηγών μηδενικού άνθρακα έως το 2040, φέρνοντας νέους εταίρους καθώς προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Συμβουλίου Μεταλλείων και Μετάλλων (ICMM) την Τρίτη 24/11/2020.
Η πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε πριν από δύο χρόνια, στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των καυσαερίων ντίζελ και στην εισαγωγή της τεχνολογίας αποφυγής σύγκρουσης οχημάτων έως το 2025 με την ελπίδα ότι τα οχήματα επιφανειακής εξόρυξης χωρίς εκπομπές αερίων θερμοκηπίου θα χρησιμοποιούνται ευρέως έως το 2040.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από 27 από τους μεγαλύτερους ανθρακωρύχους στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου BHP και 18 κατασκευαστών εξοπλισμού (OEM), συμπεριλαμβανομένης της Caterpillar, από 11 OEMS πριν από δύο χρόνια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ICMM Tom Butler.

Πιέσεις

«Αποδείχθηκε ένα εξαιρετικό μέσο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι επενδυτές ασκούν μεγάλη πίεση στα μέλη μας για να επιταχύνουν (περικοπές) οπουδήποτε μπορούν », δήλωσε στο Reuters.
Οι στόλοι φορτηγών ορυχείων είναι συνήθως ντίζελ και αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου των ανθρακωρυχείων.
Σε όλα τα μέλη του, οι εκπομπές από μεγάλα οχήματα ευθύνονται για 68 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα, δήλωσε ο Butler.
Τα μέλη της ICMM, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% της παγκόσμιας αγοράς μετάλλων, έχουν επανεξετάσει περισσότερα από 650 μεμονωμένα ορυχεία για να αξιολογήσουν τι χρειάζεται για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.
Το επόμενο έτος, θα εξετάσουν την ενσωμάτωση της πρωτοβουλίας σε διαδικασίες εταιρικού σχεδιασμού, την κατανομή πόρων και τη συνεργασία μεταξύ των μελών, δήλωσε ο Butler.
«Το 2040 είναι η φιλοδοξία και αυτή η ημερομηνία καθορίστηκε μέσω διαβούλευσης με ειδικούς. Θέλαμε να ορίσουμε κάτι που να είναι ρεαλιστικό ... Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί λίγο νωρίτερα. "


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης