Τελευταία Νέα
Ενέργεια

O Birol «βλέπει» αυξημένες εκπομπές CO2 στην Κίνα το 2020 σε σύγκριση με το 2019 - Οι προσδοκίες από ΗΠΑ

O Birol «βλέπει» αυξημένες εκπομπές CO2 στην Κίνα το 2020 σε σύγκριση με το 2019 - Οι προσδοκίες από ΗΠΑ
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας αναμένει από τον Joe Biden να δώσει μεγάλη ώθηση σε καινοτόμες λύσεις καθαρής ενέργειας

Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της Κίνας θα αυξηθούν το 2020 σε σύγκριση με το 2019 καθώς έχουν ανακάμψει μετά το ξέσπασμα του COVID-19, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Fatih Birol σήμερα.

«Από σήμερα, οι κινεζικές εκπομπές φέτος, το 2020, θα είναι υψηλότερες από το 2019, καθώς ανέκαμψαν» τόνισε χαρακτηριστικά σε ένα ψηφιακό ενεργειακό συνέδριο που διοργάνωσε η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Equinor.

Όσον αφορά τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα, ο Birol τόνισε ότι ο ΙΕΑ ανέμενε να είναι «ελαφρώς υψηλότερος» φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Όσον αφορά τη ζήτηση φυσικού αερίου, θα ήταν «πολύ υψηλότερο» το 2020 σε σύγκριση με το 2019. «Δεν βλέπουμε μια διαρθρωτική μείωση της ζήτησης πετρελαίου», είπε.

ΗΠΑ και ο ρόλος Biden

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας αναμένει από τον εκλεγμένο Πρόεδρο, Joe Biden να δώσει μεγάλη ώθηση σε καινοτόμες λύσεις καθαρής ενέργειας, όπως δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα και μπαταριών.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, η πολιτική του στοχεύει στην ενίσχυση των μονάδων παραγωγής ανανεώσιμης πηγής ενέργειας. Αυτό θα υλοποιηθεί με επιχορήγηση ύψους 2 τρις δολαρίων ως ομοσπονδιακές δαπάνες. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, από τις πρώτες δράσεις που θα αναλάβει, είναι η επανένταξη της χώρας στη Συμφωνία των Παρισίων.

Όσον αφορά τον τομέα των ορυκτών καυσίμων, έχει δηλώσει, πως είναι υπέρ της μείωσης των επιχορηγήσεων, που είναι ήδη υπέρογκες στις επιχειρήσεις εξορύξεως του. Αντ’ αυτού, στόχος του είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης