Φυσικό Αέριο

ΗΠΑ: Aίτηση πτώχευσης από τον παραγωγό φυσικού αερίου Gulfport Energy

ΗΠΑ: Aίτηση πτώχευσης από τον παραγωγό φυσικού αερίου Gulfport Energy
Στις 30 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία είχε συνολικό χρέος περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
H εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gulfport Energy Corp υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στο Κεφάλαιο 11, καθιστώντας την τελευταία εταιρεία στον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ που υπέκυψε στις χαμηλές τιμές του αργού, καθώς η ζήτηση καυσίμων υποχώρησε λόγω του COVID-19.
Σε ανακοίνωση το περασμένο Σάββατο, η Gulfport ανέφερε ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 262,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τους υφιστάμενους δανειστές στο πλαίσιο της ανανεώσιμης πιστωτικής διευκόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων 105 εκατομμυρίων δολαρίων σε νέα κεφάλαια που θα είναι διαθέσιμα κατόπιν έγκρισης του δικαστηρίου.
Η αδύναμη ζήτηση λόγω της πανδημίας και του πολέμου τιμών μεταξύ των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα μια ιστορική πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Αναδιάρθρωση

Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, η Gulfport ανέφερε ότι αναμένεται να διαγράψει περίπου 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέος και να μειώσει σημαντικά τα ετήσια έξοδα για τόκους.
Η Gulfport είχε πληρωμές τόκων για το χρέος της που οφείλεται στις 15 Οκτωβρίου, 1 Νοεμβρίου και 15 Νοεμβρίου.
Η Gulfport ανακοίνωσε ότι έλαβε επίσης δέσμευση από υφιστάμενους δανειστές για χρηματοδότηση 580 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την ένταξη στο κεφάλαιο 11.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία είχε συνολικό χρέος περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με κατάθεση στο δικαστήριο πτώχευσης του Τέξας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης