Τελευταία Νέα

Π. Αλεξόπουλος: Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας οδηγεί τις εξελίξεις στη λιανική αγορά ενέργειας

Π. Αλεξόπουλος: Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας οδηγεί τις εξελίξεις στη λιανική αγορά ενέργειας
Η απελευθέρωση της αγοράς και η κατακόρυφη αύξηση του ανταγωνισμού διαμορφώνουν νέα δεδομένα για τους παρόχους ενέργειας. Οι περισσότερες επιλογές που έχουν πλέον οι καταναλωτές μεταφράζονται σε αυξημένες προκλήσεις για τις εταιρείες του κλάδου, οι οποίες ανταγωνίζονται για να κερδίσουν και να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους.

Αν και η τιμολογιακή πολιτική έχει μεγάλη σημασία, είναι πλέον προφανές ότι η χαμηλή τιμή από μόνη της δεν αρκεί. Η εταιρεία που θα ξεχωρίσει στο μέλλον της λιανικής αγοράς ενέργειας, θα πρέπει να είναι σε θέση να προσθέτει αξία στους πελάτες της πέρα και πάνω από την τιμή. Είναι αυτή που θα κάνει τη σημαντική μετάβαση από commodity provider σε παροχο καινοτόμων οικοσυστημάτων προϊόντων και υπηρεσιών ενέργειας τόσο για νοικοκυριά όσο και για επιχειρήσεις. Αυτοί που θα επικρατήσουν είναι όσοι χτίσουν τις συνεργασίες εκείνες που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν αυτά τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και θα αποτελέσουν στο μέλλον τους συμβούλους των πελατών τους.

Αυτοί ακριβώς είναι οι τομείς στους οποίους εστιάζουμε στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας. Προσφέρουμε στους πελάτες μας, είτε αυτοί είναι οικιακοί, είτε επιχειρήσεις και βιομηχανίες, ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις και εξατομικευμένα πακέτα που ικανοποιούν κάθε ανάγκη τους σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο ή συνδυαστικά προϊόντα ενέργειας.

Έτσι, όσοι εμπιστεύονται το Φυσικό Αέριο δεν εξασφαλίζουν μόνο έναν σύγχρονο και αξιόπιστο πάροχο, αλλά και έναν προσωπικό σύμβουλο ενέργειας που θα τους βοηθήσει να προσδιορίσουν με ακρίβεια τις ενεργειακές τους ανάγκες και θα σχεδιάσει το κατάλληλο πακέτο που θα τις καλύπτει με οικονομία και ασφάλεια. Και φυσικά, θα βρίσκεται στο πλευρό τους 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, παρέχοντας εξειδικευμένη υποστήριξη όποτε τη χρειαστούν.

Για αυτό το λόγο, η εταιρεία μας επενδύει, σχεδιάζει και διαθέτει καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες που δίνουν στους πελάτες μας τον έλεγχο του λογαριασμού τους και τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να προσαρμόζουν ανά πάσα στιγμή την κατανάλωσή τους, εξασφαλίζοντας έτσι, σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Την ίδια στιγμή, μέσα από τις σημαντικές συνεργασίες που έχουμε συνάψει με μεγάλες εταιρείες διαφορετικών κλάδων, καθώς και εμπορικές αλυσίδες, διαμορφώνουμε ένα ξεχωριστό οικοσύστημα με αποκλειστικά προνόμια για τους πελάτες μας σε όλη την Ελλάδα.

Πάνω από όλα όμως, δίνουμε τη μεγαλύτερη έμφαση και στοχεύουμε στην εξαιρετική εμπειρία πελάτη. Στο Φυσικό Αέριο επενδύουμε και αξιοποιούμε συστηματικά τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να αναβαθμίζουμε διαρκώς την εμπειρία που έχουν οι υφιστάμενοι ή δυνητικοί πελάτες μας σε κάθε touchpoint, προσφέροντας έξυπνες λύσεις τόσο για το σπίτι, όσο και για την επιχείρηση, δυναμώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη σχέση μας μαζί τους.

Έτσι, με ξεκάθαρη στρατηγική και παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, το Φυσικό Αέριο κατάφερε να αναβαθμίσει την εμπειρία εξυπηρέτησης των πελατών, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια τους, προσφέροντας εναλλακτικές που περιλαμβάνουν ανέπαφες διαδικασίες, digital συναλλαγές και εξ αποστάσεως κανάλια εξυπηρέτησης για όλους. Παράλληλα, ενεργοποιήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξ αποστάσεως λειτουργίας της εταιρείας, παρέχοντας εργαλεία, εκπαίδευση και υποστήριξη, ώστε οι άνθρωποί μας να μπορούν να συνεχίζουν να φροντίζουν για τους πελάτες μας από οποιοδήποτε σημείο.

Είμαστε λοιπόν υπερήφανοι που το 94% των πελατών μας συστήνει την εταιρεία μας σε τρίτους, εκφράζοντας, έτσι έμπρακτα την ικανοποίησή τους από τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και τη μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης που τους παρέχει. Από τη δική μας πλευρά, τιμάμε αυτή την εμπιστοσύνη προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμες μόνο στις μεγάλες και ώριμες αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Φυσικό Αέριο είναι σήμερα η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία ενέργειας, έχοντας κατακτήσει ήδη ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο πελατών που περιλαμβάνει πάνω από 420.000 οικιακούς καταναλωτές, 9.000 επαγγελματίες, 200 μεγάλους εμπορικούς πελάτες και βιομηχανίες, αλλά και περισσότερα από 1.200 σχολεία και δημοτικά κτήρια.

Η εταιρεία μας διευρύνει συνεχώς το μερίδιό της στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και επεκτείνεται ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα, χάρη στην ευέλικτη εμπορική πολιτική και τις στοχευμένες επενδύσεις που με συνέπεια υλοποιεί. Ενώ βάζει από τώρα τα θεμέλια για τη βιώσιμη ανάπτυξη επενδύοντας σε κλάδους αιχμής όπως η ενεργειακή αποδοτικότητα και η ηλεκτροκίνηση.

Στο Φυσικό Αέριο έχουμε επιλέξει να μην περιμένουμε τις εξελίξεις αλλά να τις διαμορφώνουμε προς όφελος των πελατών και των μετόχων μας, των εργαζομένων μας, αλλά και της χώρας.


Ο κ. Πάνος Αλεξόπουλος είναι CMO & CX Director του Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας


Δεκέμβριος 2020 - www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης