Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Με διαγωνισμούς δύο μεγάλων έργων στον τομέα των υποδομών μπαίνει ο Δεκέμβριος

Με διαγωνισμούς δύο μεγάλων έργων στον τομέα των υποδομών μπαίνει ο Δεκέμβριος
Δύο σημαντικοί διαγωνισμοί για τον τομέα των υποδομών τον Δεκέμβριο
Mε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς για τον τομέα των υποδομών μπαίνει ο Δεκέμβριος, με το μεγάλο έργο του flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης και την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.
Στις 8 Δεκεμβρίου αναμένεται να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για το flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, η μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος έργου 13 χιλιόμετρα.
Το εκτιμώμενο κόστος υλοποίησης του έργου είναι 370 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για έναν οδικό άξονα υψηλών προδιαγραφών που θα έχει σημαντικά οφέλη για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για όλη την ευρύτερη περιοχή, σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα ο δείκτης θνησιμότητας στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης είναι 12 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την Αττική Οδό στην Αθήνα και ο δείκτης τραυματισμών σχεδόν 14 φορές μεγαλύτερος.
Ως εκ τούτου ο νέος αυτοκινητόδρομος αναμένεται συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των διελεύσεων των χρηστών.

Η Εγνατία

Λίγες μέρες μετά, στις 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, με την υποβολή των οικονομικών προσφορών από τα 7 σχήματα που έχουν προκριθεί. Υπενθυμίζεται ότι η παραχώρηση είναι διάρκειας έως 40 ετών, ενώ δικαίωμα κατάθεσης δεσμευτικής πρότασης έχουν 7 σχήματα.
Ωστόσο στην κατασκευαστική αγορά υποστηρίζουν ότι είναι άγνωστο πόσα και ποια από αυτά διατηρούν το ενδιαφέρον τους και θα καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.
Τα σχήματα που έχουν προκριθεί είναι:
-ANAS International Enterprise S.p.A.
-FREYJA HOLDINGS SARL (Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp)
-ROADIS Transportation Holding S.L.U. – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
-SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A.
-VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESSIONS S.A.S – MYTILINEOS HOLDINGS S.A.
-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.
-ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ.
Πληροφορίες από την κατασκευαστική αγορά αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι η μάχη να δοθεί μεταξύ των Ομίλων: Roadis Transportation Holding S.L.U. – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Sichuan Communications Investment Group C. Ltd – Damco Energy (όμιλος Κοπελούζου), Vinci Highways S.A.S. – Vinci Concessions S.A.S. – Mytilineos και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis ProjectsS.A.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης