Συνεργασία Snam και Linde σε ευρωπαϊκά έργα υδρογόνου

Συνεργασία Snam και Linde σε ευρωπαϊκά έργα υδρογόνου
Θα αναπτύξουν τεχνολογίες και θα επενδύσουν σε εμπορικά έργα για την παραγωγή, διανομή, συμπίεση και αποθήκευση υδρογόνου
Η Snam κατέληξε σε συμφωνία με τον αμερικανικο-γερμανικό όμιλο βιομηχανικών αερίων Linde για την ανάπτυξη έργων καθαρού υδρογόνου στην Ευρώπη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 7/12/2020 η ιταλική εταιρεία υποδομής φυσικού αερίου.
Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν μαζί τεχνολογίες στον τομέα και θα επενδύσουν σε εμπορικά έργα για την παραγωγή, διανομή, συμπίεση και αποθήκευση του αερίου.

Η συμφωνία είναι η τελευταία κίνηση των εταιρειών στην Ευρώπη, την Ασία και πέραν αυτής να αναπτύξουν τη χρήση υδρογόνου, εξετάζοντας τα οφέλη ενός αερίου που μπορεί να παραχθεί χωρίς την παραγωγή εκπομπών άνθρακα εάν χρησιμοποιηθεί ανανεώσιμη ενέργεια στη διαδικασία ηλεκτρόλυσης.
«Το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Linde, Steve Angel, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετάβαση σε μια λεγόμενη κυκλική, βιώσιμη οικονομία.

Η Linde, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο σύστημα χωρητικότητας και διανομής υγρού υδρογόνου στον κόσμο, τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να επενδύσει σε υδρογόνο, όπου είχε ήδη σαφή παρουσία. Το υδρογόνο σήμερα είναι πολύ ακριβό για ευρεία χρήση, αλλά καθώς μειώνεται το κόστος, οι κυβερνήσεις το βλέπουν ως αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων σε τομείς όπου η ηλεκτροδότηση δεν είναι εύκολη λύση.
Η Snam, η οποία πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις μεταφορές φυσικού αερίου στην Ιταλία, δεσμεύτηκε να δαπανήσει περισσότερα για νέες πράσινες επιχειρηματικές γραμμές και υπέγραψε φέτος πολλές συφωνίες υδρογόνου.
Περίπου οι μισές επενδύσεις στο πρόσφατο επιχειρηματικό της σχέδιο προορίζονταν για υποδομή «έτοιμη για υδρογόνο».
Η Snam και η Linde είναι και οι δύο μέτοχοι της ITM Power, μιας βρετανικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα του πράσινου υδρογόνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης