Ενέργεια

Έκλεισε προσωρινά η υπεράκτια πλατφόρμα Wheatstone της Chevron

Έκλεισε προσωρινά η υπεράκτια πλατφόρμα Wheatstone της Chevron
Διαπιστώθηκε πρόβλημα κατά την συντήρηση
Η Chevron έκλεισε προσωρινά μια μονάδα που διαχωρίζει το φυσικό αέριο και τα σχετικά υγρά στην υπεράκτια πλατφόρμα επεξεργασίας Wheatstone, αφού διαπιστώθηκε ζήτημα κατά τη συνήθη συντήρηση, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters την Τρίτη 8/12/2020.
Ανακοίνωσε ότι μια «ανωμαλία» μέσα σε ένα ακροφύσιο σε ένα διαχωριστικό σκάφος εισόδου βρέθηκε κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων συντήρησης ρουτίνας στην πλατφόρμα που λειτουργεί με την Chevron.
«Η μονάδα, η οποία διαχωρίζει το αέριο και τα υγρά, έχει κλείσει προληπτικά, ενώ πραγματοποιούνται πρόσθετες αξιολογήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η εταιρεία δεν παρείχε ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ήταν η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της μονάδας.
Η Chevron ανακοίνωσε ότι όλα τα τρένα επεξεργασίας στο χερσαίο εργοστάσιο φυσικού αερίου Wheatstone παραμένουν σε λειτουργία και η εταιρεία συνεχίζει να παραδίδει στους πελάτες της στη Δυτική Αυστραλία και την περιοχή.

Εγκαταστάσεις

Η υπεράκτια πλατφόρμα επεξεργασίας του έργου Wheatstone βρίσκεται σε 70 μέτρα νερού, περίπου 225 χλμ. (140 μίλια) από την ακτή Pilbara.
Οι υπεράκτιες εγκαταστάσεις συλλέγουν και επεξεργάζονται εν μέρει αέριο και συναφές συμπύκνωμα από τα πεδία αερίου Wheatstone, Iago, Julimar και Brunello και το παραδίδουν στην ξηρά μέσω κορμού για περαιτέρω επεξεργασία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Chevron. Μόλις στην ξηρά στο Ashburton North, η πλειοψηφία του φυσικού αερίου Wheatstone υφίσταται επεξεργασία από τα δύο τρένα LNG, όπου οι ακαθαρσίες και τα αδρανή αέρια απομακρύνονται και το φυσικό αέριο ψύχεται πριν εξαχθεί μέσω δεξαμενόπλοιων LNG.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης