Επικαιρότητα

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Άμεση εκκίνηση του Ταμείου Ανάκαμψης με απολιγνιτοποίηση και ψηφιοποίηση

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Άμεση εκκίνηση του Ταμείου Ανάκαμψης με απολιγνιτοποίηση και ψηφιοποίηση
Την άμεση αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάπτυξης ύψους 5,5 δισ. εντός του 2021 μέσω ώριμων έργων
Την άμεση αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάπτυξης ύψους 5,5 δισ. εντός του 2021 μέσω ώριμων έργων όπως η απολιγνιτοποίηση και η ψηφιοποίηση του δημοσίου ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Μιλώντας στο συνέδριο του Econοmist για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery & Resilience Fund), του γνωστού ως Ταμείο Ανάκαμψης, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα προτίθεται να προωθήσει μέσω του Ταμείου μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις που θα αλληλοσυμπληρώνονται, αντανακλώντας και τους στόχους που θέτει η Ε.Ε..
Ο Υπουργός Οικονομικών θύμισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα που έχει σταλεί στις Βρυξέλλες βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες προσαρμοσμένους στις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε.:
-Πράσινη μετάβαση με επενδύσεις σε εμβληματικά project όπως το πρόγραμμα "Εξοικονομώ - Αυτονομώ" και η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με την ενδοχώρα.
-Ψηφιακή μετάβαση με έργα όπως η δημιουργία δικτύων 5G και η ψηφιοποίηση του δημοσίου.
-Κοινωνική συνοχή, αναβάθμιση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης και αναβάθμιση του δικτύου κοινωνικής προστασίας, έρευνα.
-Ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές που θα είναι έξυπνες και αειφόρες.
Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα ευεργετηθεί το 2021 με κονδύλια ύψους 5,5 δισ. ευρώ που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη κατά 2,1%, ποσοστό πολύ υψηλότερο από ό,τι σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης