Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στα σκαριά η κατασκευή του δεύτερου μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη από την Iberdrola

Στα σκαριά η κατασκευή του δεύτερου μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη από την Iberdrola
Η Iberdrola ενισχύει την ηγετική της θέση στην ισπανική κοινότητα με έντονο τα πράσινο αποτύπωμα

Η Iberdrola συνεχίζει να ηγείται στην ανάπτυξη ανανεώσιμων έργων στην Ισπανία, με την έναρξη της διαδικασίας για το έργο στο Otero PV, το οποίο, με εγκατεστημένη ισχύ 505 MW, θα γίνει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην ισπανική αυτόνομη κοινότητα, Καστίλλη και Λεόν και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Η επένδυση του συγκεκριμένου project ανέρχεται στα 220 εκατ. ευρώ.

Όταν το εν λόγω project τεθεί σε λειτουργία θα παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να τροφοδοτήσει πληθυσμό, ισοδύναμο με 290.000 νοικοκυριά και θα αποφύγει την εκπομπή 182.000 τόνων CO2 / έτος.

Διευρυμένο αποτύπωμα

Με το Otero PV, η Iberdrola ενισχύει την ηγετική της θέση στην ισπανική κοινότητα με έντονο τα πράσινο αποτύπωμα, όπου διαχειρίζεται ήδη 5.100 MW (υδροηλεκτρικά και αιολικά).

Στην περιοχή η εταιρεία κατασκευάζει τρία αιολικά πάρκα στην Herrera αποτελούμενη από τις πιο ισχυρές ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες στην Ισπανία και αναπτύσσει επίσης το συγκρότημα αιολικής ενέργειας Buniel στο Burgos, σε συνεργασία με το Caja Rural de Soria, καθώς και το αιολικό πάρκο Valdemoro , των οποίων τα 164 MW εγκατεστημένης ισχύος το καθιστούν μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της εταιρείας και του έθνους.

Η Iberdrola θα αναπτύξει περισσότερα από 2.400 MW στην περιοχή τα επόμενα χρόνια σε ανανεώσιμα έργα - αιολικά και φωτοβολταϊκά - για τα οποία θα διαθέσει επενδύσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτοί οι πόροι θα ενθαρρύνουν τον βιομηχανικό τομέα και θα δημιουργηθούν 24.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εθνικού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ενέργειας και Κλίματος (PNIEC).

Τα πράσινα «πιστεύω» της Iberdrola

Η Ιberdrola είναι πεπεισμένη ότι η ενεργειακή μετάβαση μπορεί να λειτουργήσει ως βασικός φορέας στον μετασχηματισμό του βιομηχανικού ιστού και στην πράσινη ανάκαμψη της οικονομίας και της απασχόληση. Η εταιρεία ξεκίνησε ένα ιστορικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 75 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2020-2025, με στόχο να διπλασιάσει την ανανεώσιμη ικανότητά της και να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που προσφέρει η ενεργειακή επανάσταση που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου.

Η εταιρεία οδηγεί την ανανεώσιμη ενέργεια στη χώρα, με εγκατεστημένη ανανεώσιμη ισχύ που υπερβαίνει τα 16,700 MW τον Σεπτέμβριο του 2020. Τέλος, με εκπομπές CO2 / kWh ήδη τα 2/3 κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η επενδυτική στρατηγική σε δίκτυα και καθαρή ενέργεια θα καταστήσει την Iberdrola μια «ουδέτερη από άνθρακα» εταιρεία στην Ευρώπη έως το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης