Χρηματιστήριο

Γ. Περιστέρης: Σε ξένους μεταβίβασε ποσοστό 1,9% της Τέρνα Ενεργειακής

Γ. Περιστέρης: Σε ξένους μεταβίβασε ποσοστό 1,9% της Τέρνα Ενεργειακής
Οι ξένοι επενδυτές ενισχύουν τις θέσεις τους στην Τέρνα Ενεργειακή
Ποσοστό της τάξης του 1,9% πούλησε ο βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Τέρνα Ενεργειακής, Γ. Περιστέρης σε ξένους επενδυτές.

Συγκεκριμένα διέθεσε 2,198 εκατ. μετοχές ή 1,9% έναντι συνολικής αξίας 27 εκατ. ευρώ.
Το τελευταίο διάστημα διεθνείς επενδυτές ζητούσαν να αυξήσουν τις επενδυτικές τους θέσεις στην Τέρνα Ενεργειακή, αλλά λόγω του ότι η διασπορά είναι σχετικά περιορισμένη, οι βασικοί μέτοχοι κάλυψαν τη ζήτηση.
Να τονιστεί εδώ ότι οι βασικοί μέτοχοι της Τέρνα Ενεργειακή είναι με 37,93% η ΓΕΚ Τέρνα, με 20,5% ο Γιώργος Περιστέρης και με 39,7% λοιποί μέτοχοι.

Image

Τις τελευταίες ημέρες μετοχές έχει πουλήσει και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τέρνα Ενεργειακής Μιχαήλ Γουρζης πουλώντας το 0,86% των μετοχών της εταιρείας ή 1 εκατ. μετοχές αξίας 12,3 εκατ. ευρώ.
Μετά από αυτές τις κινήσεις ο Γ. Περιστέρης κατέχει το 20,5% της Τέρνα Ενεργειακής, από 22,4% προηγουμένως.

Η κεφαλαιοποίηση της Τέρνα Ενεργειακής στο ελληνικό χρηματιστήριο διαμορφώνεται στο 1,46 δισ. ευρώ, με τη μετοχή στα 12,5 ευρώ και παρότι βρίσκεται σε υψηλά ετών η μετοχή, το ενδιαφέρον των ξένων χαρτοφυλακίων παραμένει υψηλό.
Η στροφή κεφαλαίων στις εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διεθνώς αλλά και η επικράτηση Biden στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ενισχύει τις θέσεις των ξένων στην Τέρνα Ενεργειακή, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης