Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίνεται άμεσα το εμβόλιο της Moderna στις ΗΠΑ

Εγκρίνεται άμεσα το εμβόλιο της Moderna στις ΗΠΑ
Εντός του 2020 οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ευρώπη σύμφωνα με την Von der Leyen
Aπό ώρα σε ώρα αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της εταιρίας Moderna στις ΗΠΑ ενώ όπως ανακοινώθηκε χθες 15/12, στις 21 Δεκεμβρίου - και όχι στις 29 Δεκεμβρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο - αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από την ΕΕ για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό.

Έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις Ευρωπαίων ηγετών και ειδικά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε πως θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 21 Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασίσει για τη χρήση του εν λόγω εμβολίου.

Η απόφαση έγκρισης θα ληφθεί οκτώ μέρες νωρίτερα από τον προγραμματισμό που είχε εξαγγείλει ο Οργανισμός, με έδρα το Άμστερνταμ.
«Μετά την παραλαβή προχθές το απόγευμα πρόσθετων δεδομένων που ζήτησε η CHMP από την εταιρεία (σ.σ.: Pfizer / Biontech) κι εν αναμονή του αποτελέσματος της αξιολόγησής της, έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνάντηση της CHMP για τις 21 Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί (σ.σ.: η έγκρισή του) εάν είναι δυνατόν. Η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου θα διατηρηθεί εάν χρειαστεί», αναφέρει η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης