Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γιγαντιαίοι στρόβιλοι της GE θα τοποθετηθούν στο «μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο»

Γιγαντιαίοι στρόβιλοι της GE θα τοποθετηθούν στο «μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο»

Με λεπίδες μήκους 107 μέτρων και ύψος 248 μέτρα, οι Haliade-X θα χρησιμοποιηθούν στο Dogger Bank Wind Farm, στα βορειοανατολικά παράλια της Αγγλίας

 

Σχετικά Άρθρα

Το τμήμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της General Electric έχει επιλεγεί ως ο προτιμώμενος προμηθευτής στροβίλων για την τρίτη και τελευταία φάση ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου που πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο στον πλανήτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της SSE Renewables την Παρασκευή 18/12/2020, ένας τεράστια στρόβιλος Haliade-X της GE, 14 μεγαβάτ (MW) θα χρησιμοποιηθεί στο βρετανικό ενεργειακό έργο που ονομάζεται Dogger Bank C.
Οι δύο πρώτες φάσεις, Dogger Bank A και B, πρόκειται να χρησιμοποιήουν μια έκδοση 13 MW του Haliade-X.
Η Dogger Bank C είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Equinor και της SSE Renewables.
Η συμφωνία προμήθειας στροβίλων, καθώς και οι συμβάσεις σέρβις και εγγύησης, πρόκειται να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Οι συμφωνίες για το Dogger Bank C αναμένεται να κλείσουν στα τέλη του 2021. Εάν όλα προχωρήσουν βάση του προγραμματισμού , η εγκατάσταση της τουρμπίνας για την τρίτη φάση θα ξεκινήσει το 2025.
Με λεπίδες μήκους 107 μέτρων και ύψος 248 μέτρα, η κλίμακα του στροβίλου Haliade-X είναι σημαντική.

Kαινοτομία

Σε δήλωσή του, ο Halfdan Brustad, αντιπρόεδρος της Dogger Bank στην Equinor, δήλωσε ότι η καινοτομία των στροβίλων «έπαιξε τεράστιο ρόλο στη μείωση του κόστους του υπεράκτιου πάρκου». «Αυτοί οι κορυφαίοιστον κόσμο στρόβιλοι θα μας βοηθήσουν να παρέχουμε ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε ο Brustad.
Βρίσκεται στα βορειοανατολικά παράλια της Αγγλίας, το Dog Farm Bank Wind και θα έχει συνολική χωρητικότητα 3,6 gigawatts όταν ολοκληρωθεί. Και η Equinor και η SSE το περιέγραψαν ως το «μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο» και θα έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο ετησίως. Νωρίτερα αυτό το μήνα, τόσο η Equinor όσο και η SSE πούλησαν το 10% στις δύο πρώτες φάσεις του έργου στην ιταλική εταιρεία Eni. Με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίαςοι συμμετοχές της Equinor και της SSE στη Dogger Bank A & B θα εξακολουθούν να ανέρχονται στο 40% η καθεμία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης