Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία της SQM με την LG Energy Solution για την προμήθεια λιθίου

Συμφωνία της SQM με την LG Energy Solution για την προμήθεια λιθίου

Συμφωνία για την προμήθεια ελαφρού μετάλλου μπαταρίας για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα

 

Η SQM, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τρίτη 22/12/2020 ότι έχει υπογράψει μακροπρόθεσμη συμφωνία με την LG Energy Solution για την προμήθεια εξαιρετικά ελαφρού μετάλλου μπαταρίας για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα.

Η σύμβαση θα διαρκέσει μεταξύ 2021 και 2029 και περιλαμβάνει την προμήθεια περίπου 55.000 μετρικών τόνων ισοδυνάμου ανθρακικού λιθίου, ανέφερε η SQM σε ανακοίνωση.

Μπαταρίες

«Η SQM θα προμηθεύσει ανθρακικό λίθιο και υδροξείδιο λιθίου ποιότητας μπαταρίας για την παραγωγή υψηλής ποιότητας υλικού καθόδου, βασικό συστατικό των ηλεκτρικών κυττάρων μπαταριών αυτοκινήτων», ανέφερε. Η LG Chem, προμηθευτής ηλεκτρικών μπαταριών αυτοκινήτων για την Tesla Inc και την GM, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα διαχωρίσει τις επιχειρήσεις παραγωγής μπαταριών σε μια νέα εταιρεία - LG Energy Solution - για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από τους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και την αύξηση των πωλήσεων κυλινδρικών μπαταριών που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα Tesla.
Τον Νοέμβριο, η SQM ανακοίνωσε ότι τα σχέδιά της για ενίσχυση της παραγωγής ανθρακικού λιθίου και υδροξειδίου του λιθίου, δύο από τα βασικά προϊόντα της, έως το δεύτερο εξάμηνο του 2021, προχωρούσαν ικανοποιητικά.
Οι εταιρείες λιθίου αυξάνουν την παραγωγή εν αναμονή μιας μεγάλης αύξησης της ζήτησης από τις αυτοκινητοβιομηχανίες τα επόμενα χρόνια. Η SQM σχεδιάζει να αυξήσει την χωρητικότητά της σε 180.000 και 30.000 μετρικούς τόνους ανθρακικού λιθίου και υδροξειδίου του λιθίου, αντίστοιχα, έως το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης