Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

tags :
ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 562.000 βαρέλια την ημέρα την εβδομάδα έως τις 18 Δεκεμβρίου

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου, τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν τις ροές πριν από το τέλος του έτους, ανακοίνωσε την Τετάρτη 23/12/2020 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Η ζήτηση για καύσιμα βελτιώθηκε οριακά την τελευταία εβδομάδα και οι αναλυτές ανέφεραν ότι η σταθερότερη κατανάλωση το 2021 θα εξαρτηθεί από το εάν τα εμβόλια COVID-19 θα είναι άμεσα διαθέσιμα και θα υποστηρίξουν μια οικονομική ανάκαμψη.
Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 562.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 18 Δεκεμβρίου στα 499,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 3,2 εκατομμυρίων βαρελιών. Αυτό ακολουθεί ένα άλμα 3 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα που ανακοίνωσε το American Petroleum Institute, την Τρίτη.
Οι τιμές ενισχύθηκαν, με τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ να κερδίζουν 2% ή 95 σεντς, στα 47,97 $ το βαρέλι. Το Brent αυξήθηκε επίσης 2%, φθάνοντας τα 51,06 $ το βαρέλι.
Οι ροές διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 169.000 βαρέλια την ημέρα ανέφερε η ΕΙΑ. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Βενζίνη

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών. «Ήταν καλό να βλέπουμε τη ζήτηση βενζίνης πάνω από 8 εκατομμύρια bpd, κάτι που υποστηρίζει και δείχνει ότι οι άνθρωποι επιστρέφουν έστω και λίγο στο δρόμο», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής του Price Futures Group στο Σικάγο.
Η ζήτηση βενζίνης, αυξήθηκε μέτρια την τελευταία εβδομάδα, αλλά είναι σχεδόν 14% κάτω τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους. Η ζήτηση καυσίμων ήταν ήπια όλο το χρόνο λόγω του COVID-19, μειωμένη κατά 13% το 2020.
«Οι μεγαλύτεροι παράγοντες για τη ζήτηση θα είναι το πόσο γρήγορα μπορεί να διανεμηθεί ένα εμβόλιο στον γενικό πληθυσμό και να επιστρέψουν οι άνθρωποι στο δρόμο και στα αεροπλάνα», δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον. Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για πτώση 904.000 βαρελιών, ανέφερε η ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης