Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Μέτρια προβλέπεται η εξαγωγική δραστηριότητα της Gazprom το 2021

Μέτρια προβλέπεται η εξαγωγική δραστηριότητα της Gazprom το 2021
Oι εξαγωγές της Gazprom υποχώρησαν κατά 10% στα 154 δις. κ.μ. στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

Μια μέτρια ετήσια αύξηση των ευρωπαϊκών εξαγωγών φυσικού αερίου σε 183 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2021, προβλέπει η Gazprom δια στόματος του αντιπροέδρου της εταιρείας, Famil Sadygov.

Πιο συγκεκριμένα, η Gazprom αναμένει ότι η εξαγωγική της δραστηριότητα θα φτάσει τα 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα προς την Ευρώπη, σε σύγκριση με τα 199 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2019.

Οι μερικές προβλέψεις

Ο Sadygov δήλωσε στο περιοδικό της Gazprom ότι η εταιρεία υπολόγισε μια μέτρια αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά για τον προϋπολογισμό της για το 2021.

Μάλιστα, η μέση τιμή του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη ορίζεται στον προϋπολογισμό του 2021 στα 170 $ ανά 1.000 κυβικά μέτρα, αύξηση της τάξεως του 35%, σε σύγκριση με τον φετινό προϋπολογισμό.

Το δυσμενές 8μηνο

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, οι εξαγωγές της υποχώρησαν κατά 10% στα 154 δις. κ.μ. στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου με παράλληλη πτώση των κερδών της.

Σε όλο αυτό βέβαια το αποτέλεσμα, κύριο ρόλο έπαιξε η αρνητική επίδραση του κορονοϊού στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα λειτουργικά της κέρδη υποχώρησαν κατά 67% στο εν λόγω διάστημα και έφτασαν το 1,5 δις. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης