Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κοινοπραξία των Hyundai - KBR διεκδικεί διυλιστήριο στον Ισημερινό

Κοινοπραξία των Hyundai - KBR διεκδικεί διυλιστήριο στον Ισημερινό

 Διυλιστήριο αναζητά επένδυση περίπου 2,4 δις. δολ.για να αυξήσει την παραγωγή καυσίμων

 

Κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai Engineering Co Ltd και KBR Inc, εξέφρασε το ενδιαφέρον για σύμβαση που αφορά την ανακαίνιση των διυλιστηρίων Esmeraldas (110.000 βαρελιών ανά ημέρα (bpd)), ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Rene Ortiz και οι εταιρείες την Τρίτη 5/1/2020.

Πέρυσι, η Ortiz ανακοίνωσε την αναζήτηση ιδιωτικής εταιρείας για επένδυση περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο διυλιστήριο, που ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroecuador, για να αυξήσει την παραγωγή καυσίμων στο εργοστάσιο και να βοηθήσει τη χώρα της Νότιας Αμερικής που έχει έλλειψη μετρητών να μειώσει τις εισαγωγές εξευγενισμένων προϊόντων.
Η κοινοπραξία σχεδιάζει να λάβει χρηματοδότηση από τη Morgan Stanley. Έχει προθεσμία μέχρι τον Φεβρουάριο να υποβάλει μια τελική προσφορά για το έργο, σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε το υπουργείο Ενέργειας.
Η κυβέρνηση θα λάβει τελική απόφαση για την ανάθεση της σύμβασης τον Μάρτιο. Στη συνέχεια, η σύμβαση θα υπογραφεί τον Απρίλιο. Η συμφωνία αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Προέδρου Lenin Moreno για ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων στην οικονομία του Ισημερινού. Αναμένεται να αποχωρήσει από τον Μάιο μετά τις προεδρικές εκλογές τον επόμενο μήνα. Η κοινοπραξία περιλαμβάνει επίσης εταιρείες με έδρα το Τέξας RGFx Initiatives και Energlobal Investment Group. Ούτε οι αρχές ούτε οι εκπρόσωποι των τεσσάρων εταιρειών που συμμετείχαν σε συνέντευξη Τύπου διευκρίνισαν το ποσό που πρόκειται να επενδύσει η κοινοπραξία, ή τα τέλη που θα λάβει η κοινοπραξία για την τελική παράδοση εξευγενισμένων προϊόντων στο κράτος για εγχώρια πώληση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης