Τελευταία Νέα

Οκτώ υδροηλεκτρικές μονάδες στη Σουηδία η πρώτη επένδυση της DORE

Οκτώ υδροηλεκτρικές μονάδες στη Σουηδία η πρώτη επένδυση της DORE

Στα 64,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τίμημα για μονάδες ετήσιας παραγωγής 100 GWh

 

Σχετικά Άρθρα

Η Downing Renewables & Infrastructure Trust plc (DORE) απέκτησε την πρώτη της επένδυση, ένα χαρτοφυλάκιο οκτώ λειτουργικών σταθμών υδροηλεκτρικής ενέργειας στην κεντρική και νότια Σουηδία.
Το χαρτοφυλάκιο αποκτάται από την Fortum Sweden AB στην τιμή των 64,5 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς χρέη και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2021. 
Σύμφωνα με το renewableenergyworld οι οκτώ μονάδες υδροηλεκτρικής ενέργειας σε τρεις διαφορετικούς ποταμούς στη Σουηδία έχουν ετήσια μέση παραγωγή άνω των 100 GWh.

Η DORE ανακοίνωσε ότι το χαρτοφυλάκιο έχει λειτουργικό ιστορικό διάρκειας άνω των πέντε δεκαετιών. Η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι μια βασική πηγή ενέργειας που οδηγεί στο 100% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Σουηδία έως το 2040 και αποτελεί βασικό τομέα εστίασης για την DORE, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Ο τομέας παρέχει προβλέψιμες μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές από περιουσιακά στοιχεία που έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από άλλες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή.

Η DORE, η οποία συγκέντρωσε 122,5 εκατομμύρια λίρες (166,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στην αρχική δημόσια εγγραφή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου τον Δεκέμβριο του 2020, στοχεύει τις επενδύσεις σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ενεργητικού που παράγει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλα περιουσιακά στοιχεία υποδομής στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ευρώπη .

Η αρχική επένδυση στο χαρτοφυλάκιο ανέρχεται περίπου στο 48% των εσόδων της IPO.

Η DORE αναμένει ότι το χαρτοφυλάκιο θα λάβει μόχλευση κατά τη διάρκεια του 2021, γεγονός που θα μειώσει το ποσό που επενδύεται στο χαρτοφυλάκιο. Το κεφάλαιο που αποδεσμεύεται θα επανεπενδύεται στη συνέχεια για την περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου. Αυτό το έργο αποτελεί μέρος των περαιτέρω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επενδύσεων σε υποδομές που προσδιορίστηκαν που παρουσιάσθηκαν στο ενημερωτικό δελτίο της DORE με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2020. «Πρόκειται για μια συναρπαστική πρώτη απόκτηση για την DORE με αποδεδειγμένο ιστορικό σε μία από τις βασικές γεωγραφικές τοποθεσίες μας. Η διαφοροποίηση είναι ο βασικός τομέας για την DORE και αυτό το χαρτοφυλάκιο υδροηλεκτρικών σταθμών υποδηλώνει αυτό στο οποίο σκοπεύουμε να επενδύσουμε για να προσφέρουμε στους μετόχους μας σταθερές και βιώσιμες αποδόσεις, υποστηρίζοντας παράλληλα τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής », δήλωσε ο Hugh WM Little, πρόεδρος της DORE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης