Επικαιρότητα

Covid-19: Ανάκαμψη του ασθενούς στο σπίτι – Τα συμπτώματα

Covid-19: Ανάκαμψη του ασθενούς στο σπίτι – Τα συμπτώματα
Η ήπια μορφή του Covid-19 χαρακτηρίζεται από την απουσία της ιογενούς πνευμονίας ή της απώλειας οξυγόνου, και ο ασθενής είναι σε θέση να ανακάμψει στο σπίτι

Ο κορονοϊός δεν πλήττει όλους τους ασθενείς το ίδιο, ωστόσο ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα δείχνει πιθανότατα ότι θα περάσετε ήπια τον COVID-19, αναφέρουν οι ειδικοί, σύμφωνα με εκτενείς αναφορές στο edition.cnn.com

Η ανοσία εμφανίζεται στο 86% των ήπιων περιπτώσεων

Τα βασικά συμπτώματα των ασθενών με ήπια COVID-19 συμπεριλαμβάνουν:

Οι ασθενείς χάνουν την αίσθηση της όσφρησης (ανοσμία) και της γεύσης (αγευσία), αλλά τις ανακτούν εντός έξι μηνών, σύμφωνα με νέα μελέτη σε πάνω από 2.500 ασθενείς από 18 ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Η ανοσμία, η οποία είναι απώλεια μυρωδιάς, έχει ήδη διακριθεί ως πρώιμο σημάδι COVID-19. Μπορεί να συμβεί χωρίς προειδοποίηση, ούτε καν βουλωμένη μύτη.

Η ανοσμία, ειδικότερα, έχει παρατηρηθεί σε ασθενείς που τελικά βρέθηκαν θετικοί για τον COVID-19, χωρίς να έχουν άλλα συμπτώματα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας-Χειρουργικής Κεφαλής και Αυχένα

Νέα έρευνα για τις μέτριες έως σοβαρές περιπτώσεις του COVID-19

Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Internal Medicine,  διαπίστωσε ότι μόνο το 4-7% των ασθενών με μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα COVID-19 έχασαν την ικανότητά τους να μυρίζουν και να γεύονται.

Οι ασθενείς με μέτριας έντασης συμπτώματα είχαν “κλινικά συμπτώματα πνευμονίας”, ανέφερε η μελέτη, όπως βήχας, πυρετός και δυσκολία στην αναπνοή.

Εκείνοι με σοβαρή μορφή της νόσου υπέφεραν από σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια και είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι ηλικιωμένοι και είχαν υπέρταση, διαβήτη, καθώς και γαστρικές, νεφρικές, αναπνευστικές, καρδιακές, ηπατικές και νευρολογικές διαταραχές.

Ανοσμία: κοινό σύμπτωμα σε πολλές ασθένειες

Όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη, ένας αναπνευστικός ιός,  επηρεάζει προσωρινά την όσφρηση και τη γεύση.

Το πόσο μεγάλο θα είναι το οίδημα στην μύτη από τον κάθε ιό μπορεί να εμποδίσει τα σωματίδια που έχουν κάποια οσμή να φτάσουν μέχρι την κορυφή της μύτης όπου βρίσκεται το οσφρητικό νεύρο. Όταν το πρήξιμο μειωθεί, η αίσθηση της όσφρησης μπορεί να επιστρέψει.

Η απώλεια της γεύσης συνδέεται συνήθως με την απώλεια της οσμής, επειδή βασιζόμαστε στην όσφρηση για να προσδιορίσουμε γεύσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης