Ενέργεια

Πώς ένα deal της BP από 625 εκατ δολάρια έφτασε τα 80 εκατ!

Πώς ένα deal της BP από 625 εκατ δολάρια έφτασε τα 80 εκατ!

 Η BP ελπίζει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025

 

Η BP προχωρεί στην πώληση μεριδίων σε ορισμένα πεδία πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας που συμφώνησε να πουλήσει στην Premier Oil πριν από την ανάληψη της εταιρείας πέρυσι, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας.

Η BP αρχικά συμφώνησε να πουλήσει την συμμετοχή της στα πεδία Andrew και Shearwater στην Premier πριν από ένα χρόνο για συνολικά 625 εκατομμύρια δολάρια.
Οι εταιρείες αργότερα συμφώνησαν να αναδιαρθρώσουν τη συμφωνία και να μειώσουν την αξία της σε μετρητά στα 210 εκατομμύρια δολάρια λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησης της Premier.
Η συναλλαγή τελικά κατέρρευσε μετά την ανάληψη της Premier από τον αντίπαλο Chrysaor τον Οκτώβριο.
Η BP έχει ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία πώλησης των περιουσιακών στοιχείων και ζήτησε από τα ενδιαφερόμενα μέρη να στείλουν προσφορές χωρίς προθεσμία, σύμφωνα με το Reuters.
Δεν είναι σαφές πόσο θα μπορούσε να αυξήσει η BP από την πώληση αυτών των περιουσιακών στοιχείων στη γηράσκουσα λεκάνη της Βόρειας Θάλασσας, αλλά η αξία τους είναι απίθανο να υπερβεί τα 80 εκατομμύρια δολάρια μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου πέρυσι, σύμφωνα με δύο πηγές.
Η BP ελπίζει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025 σε μια προσπάθεια μείωσης του χρέους καθώς ξεκινά μια στροφή προς την ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης