Συνάντηση ΣΠΕΦ με Σκρέκα - Ο άξονας της συζήτησης

Συνάντηση ΣΠΕΦ με Σκρέκα - Ο άξονας της συζήτησης
Το προσεχές διάστημα τα θέματα θα εξειδικευτούν περαιτέρω από τον ΣΠΕΦ στη συνεργασία με τον νέο ΥΠΕΝ

Μια σειρά από σημαντικά θέματα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης με τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα την Παρασκευή (8/1).

Μεταξύ των θεμάτων συζητήθηκαν τα εξής:

1. Η μόνιμη άμβλυνση των τιμών στις αγορές εξισορρόπησης, που εκτόξευσαν από 1/11/20 το κόστος για τους μη καθετοποιημένους Προμηθευτές, τον ΕΛΑΠΕ, τις ΑΠΕ και τους καταναλωτές.  Ενδεικτικά οι υπηρεσίες εξισορρόπησης με το Target Model από 1/11/20-3/1/21 (διάστημα δύο μηνών) κόστισαν 170 εκατ. ευρώ όταν τα προηγούμενα χρόνια κόστιζαν ~200 εκατ. ευρώ ετησίως.  Υπενθυμίζεται πως με το Target Model υφίσταται και πάλι χωριστός εκτός αγοράς μηχανισμός για επιπλέον Αποζημίωση Ευελιξίας των μονάδων φυσικού αερίου.

2. Την ανάγκη απαλλαγής του χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ με ΣΠΗΕ και ΣΕΣΤ που διαχειρίζεται ο ΔΑΠΕΕΠ από υποχρεώσεις εξισορρόπησης, αφού εκ του νόμου 4414/2016 τα έργα αυτά δεν φέρουν υποχρεώσεις εξισορρόπησης.

3. Θέσπιση ορίων ανοχής TOLRES στις Αποκλίσεις πριν την χρέωση κόστους εξισορρόπησης σε ΑΠΕ και χαρτοφυλάκια τους που φέρουν εκ του ν. 4414 υποχρεώσεις εξισορρόπησης.


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης