Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Φόβοι για γ’ κύμα κορωνοϊού - Πιέσεις να ανοίξει το λιανεμπόριο από 18/1 - Lockdown σε Αργολίδα, Σπάρτη

Φόβοι για γ’ κύμα κορωνοϊού - Πιέσεις να ανοίξει το λιανεμπόριο από 18/1 - Lockdown σε Αργολίδα, Σπάρτη
Κρίσιμη εβδομάδα για παράταση lockdown μετά 18/1 - Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμούς
Αν και οι επιστήμονες εξακολουθούν να διατυπώνουν την ανησυχία τους για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως τα κρούσματα είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα, πως υπάρχει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός γ’ κύματος, πως το ΕΣΥ δεν έχει ακόμα αποφορτιστεί και πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την Αττική, εντείνονται οι πιέσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
Ήδη πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο – αρχικά με τη μέθοδο του click away και κατόπιν με το click in shop – αν και επισημαίνουν πως αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδυαστεί με το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.
 
Μάλιστα αναφέρεται πως είναι πολιτική απόφαση για το εάν θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ή τα μαγαζιά, αν και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε χθεσινές του δηλώσεις, έδειξε την προτίμηση του για το άνοιγμα του εμπορίου, αναφέροντας πως βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει ώστε να «το εμπόριο να ξεστοκάρει».
Αν και το δίλημμα άνοιγμα σχολείων ή λιανεμπορίου φαίνεται να ξεκαθαρίζει και να γέρνει υπέρ του λιανεμπορίου, οι επιστήμονες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την αύξηση της κινητικότητας που θα επιφέρει η επαναλειτουργία των καταστημάτων.
Ο ιός έχει διασπαρεί σε όλη την επικράτεια, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε αυστηρό lockdown σε Αργολίδα και Σπάρτη, ενώ είχαν ήδη επιβληθεί αυστηρά τοπικά lockdown σε επτά περιοχές.
Την ίδια στιγμή, οι διασωληνωμένοι μειώνονται εξαιρετικά αργά κάτι που σημαίνει πως παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ ενώ ο μεγαλύτερος φόβος όλων είναι η Αττική, η οποία εξακολουθεί να αναφέρει αυξημένα κρούσματα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης