Ενέργεια

Με καλό μάτι βλέπουν οι Ιρλανδοί την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στις αγροτικές περιοχές

Με καλό μάτι βλέπουν οι Ιρλανδοί την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στις αγροτικές περιοχές
Η υποστήριξη για την αιολική ενέργεια σε εθνικό επίπεδο είναι στο 82%

Μια νέα δημοσκόπηση, που ανέθεσε η Ιρλανδική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, δείχνει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στην αγροτική Ιρλανδία θα υποστήριζαν την κατασκευή αιολικού πάρκου στην περιοχή τους.

Η πλειοψηφία στην αγροτική Ιρλανδία, περίπου 52%, δηλώνει υπερ για ένα αιολικό πάρκο στην περιοχή τους, ενώ η αντίθετοι είναι ποσοστό της τάξεως του 15%.


Λόγοι για την υποστήριξη της αιολικής ενέργειας

Οι βασικοί λόγοι για την υποστήριξη της αιολικής ενέργειας στην έρευνα προσδιορίστηκε το όφελος που προσφέρει στο τομέα του περιβάλλοντος αλλά και της συμβολής της στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η δημοσκόπηση, από την Interactions, διαπίστωσε ότι η υποστήριξη για την αιολική ενέργεια σε εθνικό επίπεδο είναι στο 82% και με το 50% να τάσσεται «εντόνως» υπέρ αυτή της option.

Ενάντια στην αιολική ενέργεια είναι το 4%, σύμφωνα με τα ευρήματα άλλων δημοσκοπήσεων τα τελευταία χρόνια, ανέφερε η Ένωση.Επίσης πραγματοποιήθηκαν νέες έρευνες μεταξύ ενηλίκων που ζούσαν στην αγροτική Ιρλανδία και εξέφρασαν τη συναίνεσή τους για την ανάπτυξη τοπικών αιολικών πάρκων.


«Περισσότερες ΑΠΕ»


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιρλανδικής Αιολικής Ενέργειας David Connolly είπε: «Η αιολική ενέργεια είναι μια καθαρή, φθηνή και δημοφιλής πηγή ενέργειας.

Πέρυσι, παρείχαμε σχεδόν το 40% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιρλανδία και η σημερινή δημοσκόπηση δείχνει ότι η υποστήριξη για την αιολική ενέργεια είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ.

Είναι σαφές ότι ο λαός της χώρας θέλει να δει περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια για να μειωθούν οι  εκπομπές CO2, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική αγορά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας»

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης