Ενέργεια

Έσοδα-ρεκόρ για την Tesla το δ' τρίμηνο άνω των 10 δισ. δολ.

Έσοδα-ρεκόρ για την Tesla το δ' τρίμηνο άνω των 10 δισ. δολ.
Το εργοστάσιο της Σαγκάης, συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της παραγωγής των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με πωλήσεις ρεκόρ για την Tesla το 2020

Άνω του 4% είναι η βουτιά που σημείωσε η μετοχή της Tesla στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street παρά τα έσοδα-ρεκόρ που κατέγραψε η εταιρεία στο τρίμηνο, καθώς τα κέρδη της δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 10,7 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 7,4 δισ. δολαρίων, αλλά τα κέρδη της απέχουν από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 80 σεντς ανά μετοχή, την ώρα που οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 1,01 δολ. ανά μετοχή.

Η «συνδρομή» της Σαγκάης

Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι το εργοστάσιο της Σαγκάης, συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της παραγωγής των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με πωλήσεις ρεκόρ για την Tesla το 2020.

Η εταιρεία έκλεισε το 2020 παραδίδοντας 499.550 αυτοκίνητα λίγα λιγότερα από τον στόχο που έθεσαν  πολλοί αναλυτές  της Wall Street οι οποίοι υπολόγιζαν ότι θα πουληθούν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 36,5% .

Η πανδημία του COVID «ανάγκασε» μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως Ford, η General Motors  και η Fiat Chrysler να αναφέρουν μειώσεις των πωλήσεων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του έτους.

To μέλλον

Κοιτώντας μπροστά, η Tesla είπε ότι θα αρχίσει να παράγει το νεότερο μοντέλο της - το crossover SUV γνωστό ως Model Y - σε νέα εργοστάσια στο Ώστιν, Τέξας και στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας, το 2021, με την εταιρεία να ενσωματώνει δικές της μπαταρίες, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης