Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η GM σχεδιάζει να είναι ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2040

Η GM σχεδιάζει να είναι ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2040

Θα σταματήσει τις πωλήσεις ελαφρών οχημάτων με εκπομπές σωλήνων εξαγωγής έως το 2035

 

Η General Motors Co ανακοίνωσε την Πέμπτη 28/1/2021 ότι σκοπεύει να είναι ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2040 και φιλοδοξεί να τερματίσει τις πωλήσεις ελαφρών οχημάτων με εκπομπές σωλήνων εξαγωγής έως το 2035. Η ανακοίνωση από τη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έρχεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος Joe Biden, ο οποίος δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και να αυξήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της GM Mary Barra δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είχε συνεργαστεί με το Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας (EDF) για «να αναπτύξει ένα κοινό όραμα για ένα ηλεκτρικό μέλλον και φιλοδοξεί να εξαλέιψει τις εκπομπές σωλήνων από νέα ελαφρά οχήματα έως το 2035».
Τον Σεπτέμβριο, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom δήλωσε ότι η πολιτεία σχεδιάζει να απαγορεύσει την πώληση νέων επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών με βενζίνη από το 2035 και αρκετές πολιτείες έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να ακολουθήσουν το ίδιο. «Λαμβάνουμε ενέργειες για να εξαλείψουμε τις εκπομπές σωλήνων εξαγωγής έως το 2035», δήλωσε ο Dane Parker, επικεφαλής αειφορίας της GM.
«Ο καθορισμός στόχου για εμάς 15 χρόνια από τώρα είναι απολύτως εφικτός.» Ο Πρόεδρος του Ταμείου Περιβαλλοντικής Άμυνας Fred Krupp δήλωσε ότι «με αυτό το εξαιρετικό βήμα προς τα εμπρός, η GM καθιστά ξεκάθαρο ότι η ανάληψη δράσης για την εξάλειψη της ρύπανσης από όλα τα νέα ελαφρά οχήματα έως το 2035 είναι ουσιαστικό στοιχείο του επιχειρηματικού σχεδίου κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας».
Περισσότερο από το ήμισυ των κεφαλαιουχικών δαπανών και ανάπτυξης προϊόντων της GM θα αφιερωθεί σε ηλεκτρικά και ηλεκτρικά αυτόνομα οχήματα, ανέφερε η GM. Ο Biden δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να αντικαταστήσει τον στόλο της κυβέρνησης των ΗΠΑ περίπου 650.000 οχημάτων με ηλεκτρικά μοντέλα καθώς η νέα διοίκηση μετατοπίζει την εστίασή της στην καθαρή ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης