Ενέργεια

Συνεργασία Qantas και BP για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα

Συνεργασία Qantas και BP για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα

 Η Qantas και η BP θα διερευνήσουν ευκαιρίες, μεταξύ άλλων, σε προηγμένα βιώσιμα καύσιμα και παραγωγή ΑΠΕ

 

Η Qantas Airways Ltd και η BP PLC ανακοίνωσαν την Πέμπτη 28/1/2029 στρατηγική εταιρική σχέση για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα των αερομεταφορών στην Αυστραλία ως μέρος των στόχων τους να γίνουν εταιρείες ουδέτερες του άνθρακα έως το 2050.

Η συμφωνία, μαζί με αυτήν της Air New Zealand Ltd την Πέμπτη που υποστηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας να εφαρμόσει εντολή για βιοκαύσιμα με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα των μεταφορών, είναι ένδειξη ότι η πανδημία του κοροναϊού δεν έχει σκοτώσει τους μακροπρόθεσμους περιβαλλοντικούς στόχους της βιομηχανίας.
Η Qantas και η BP ανακοίνωσαν ότι θα διερευνήσουν από κοινού ευκαιρίες και έργα σε τομείς που περιλαμβάνουν προηγμένα βιώσιμα καύσιμα για περαιτέρω απαλλαγή από τον άνθρακα στον τομέα των αερομεταφορών, λύσεις και παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείριση άνθρακα και αναδυόμενη τεχνολογία.
«Αυτή είναι μια άλλη κίνηση προς τη φιλοδοξία μας να είμαστε καθαρή εταιρεία έως το 2050 ή νωρίτερα και να βοηθήσουμε τον κόσμο να φτάσει στο μηδέν», δήλωσε ο Πρόεδρος της BP Australia Frederic Baudry.

Υδρογοκίνητα και Ηλεκτρικά Αεροσκάφη

Η Qantas ανέφερε ότι η πανδημία δεν είχε αλλάξει το στόχο της να γίνει ουδέτερη σε άνθρακα μέχρι το 2050 και παρόλο που πετούσε λιγότερο, το ίδιο ποσοστό των πελατών είχαν επιλέξει να αγοράσουν αντισταθμίσεις εκπομπών.
«Οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως έχουν την ευθύνη να μειώσουν τις εκπομπές και να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, ιδιαίτερα όταν η ζήτηση ταξιδιού αρχίσει να επιστρέφει», δήλωσε ο εκτελεστικός κυβερνήτης του Ομίλου Qantas Andrew Parker. Η Air New Zealand ανακοίνωσε ότι η COVID-19 δεν είχε επιβραδύνει τη δέσμευσή της για την αποξήρανση των ανθρακωρυχείων από την επιχείρησή της.
Αποτελεί μέρος μιας κοινοπραξίας τα τελευταία πέντε χρόνια σε συνεργασία με την Z Energy και άλλους, για την ανάπτυξη ενός χάρτη πορείας για βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα που θα γίνει ο κανόνας για τα αεροπορικά ταξίδια στη Νέα Ζηλανδία. «Ενώ βλέπουμε τα υδρογονοκίνητα ή ηλεκτρικά αεροσκάφη ως βιώσιμες επιλογές για το εγχώριο και βραχυπρόθεσμο δίκτυο μας, το να έχουμε πρόσβαση σε βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα σε ανταγωνιστική τιμή θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς όταν πρόκειται για την αποξήρανση από άνθρακα των μεγάλων αποστάσεων,» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air New Zealand Greg Foran.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης