Καταρτίστηκε ο σχεδιασμός BP - Equinor για την συνεργασία στα υπεράκτια αιολικά των ΗΠΑ

Καταρτίστηκε ο σχεδιασμός BP - Equinor για την συνεργασία στα υπεράκτια αιολικά των ΗΠΑ
Η Equinor αναμένει κέρδη κεφαλαίου ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη συναλλαγή

Ολοκλήρωσαν BP και Equinor το πλάνο της στρατηγικής τους συνεργασίας στην υπεράκτια αιολική ενέργεια που αφορά τις ΗΠΑ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα τέτοιου είδους συνεργασία.

Σε αυτό το σημείο κρίνεται αναγκαίο να υπενθυμιστεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, BP και Equinor  είχαν δημιουργήσει μια συνεργασία. Η πρώτη μάλιστα αγόρασε το 50% των μεριδίων της  Equinor, έναντι 1,1 δισ. δολαρίων.

Η Equinor αναμένει κέρδη κεφαλαίου ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη συναλλαγή, ενώ στο πλαίσιο αυτής της  συμφωνίας, προέκυψε και η εταιρική σχέση μεταξύ της BP και της Equinor  για την ανάπτυξη και άλλων υπεράκτιων αιολικών έργων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αφορά επίσης δύο μεγάλα projects συνολικής ισχύος 4,4 GW και με τη συγκεκριμένη κοινοπραξία να επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά αιολικής ενέργειας ανοικτής θάλασσας των ΗΠΑ.

Το «μενού» της συμφωνίας

Οι δυο κολοσσοί θα αναπτύξουν από κοινού ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά project στις ΗΠΑ, συνολικής ισχύος 1.260 MW, με στόχο  την παροχή αιολικής ενέργειας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, προκειμένου να εξασφαλιστεί οικιακή, ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προμήθειες ανανεώσιμης ενέργειας στις ΗΠΑ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει το έργο Empire Wind στα ανοικτά της Νέας Υόρκης και το Beacon Wind στα ανοικτά της Μασαχουσέτης. Μαζί θα παράγουν έως και 4,4 GW, αρκετή ισχύ για περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια.

Η Equinor θα είναι ο διαχειριστής των δύο έργων και το προσωπικό της BP θα συμμετάσχει στις φάσεις ανάπτυξης και κατασκευής ως μέρος της εταιρικής σχέσης των δύο εταιρειών για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο Empire αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Τέλος, από την πλευρά του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BP Dev Sanyal υπογράμμισε ότι: «Βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες με την ταχέως αναπτυσσόμενη υπεράκτια αιολική επιχείρηση της BP, συμβάλλοντας σημαντικά στους στρατηγικούς μας στόχους και αναπτύσσοντας περιουσιακά στοιχεία που θα προσφέρουν μακροπρόθεσμες, σταθερές αποδόσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης