Τελευταία Νέα

Σκρέκας: Ανέφικτη η διείσδυση των ΑΠΕ χωρίς τη βιωσιμότητα του ΕΛΑΠΕ

Σκρέκας: Ανέφικτη η διείσδυση των ΑΠΕ χωρίς τη βιωσιμότητα του ΕΛΑΠΕ
Το 60-70% των αιτήσεων για τις ενεργειακές κοινότητες απορρίπτονται από τον ΔΕΔΔΗΕ, τόνισε ο υπουργός

Εκτενή αναφορά  στο εθνικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ενέργεια και το κλίμα έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας μιλώντας χθες (1/2) από το βήμα της Βουλής σε ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρθηκε στον ΕΛΑΠΕ και τις ενεργειακές κοινότητες, τονίζοντας ότι: «δίχως την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΛΑΠΕ δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα της χώρας. Γιατί ο ΕΛΑΠΕ είναι αυτός που στηρίζει ακριβώς την περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μίγμα. Άρα, εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε τις ανορθογραφίες που εσείς μας αφήσατε, και την άναρχη και ανεξέλεγκτη πράγματι διείσδυση με όρους που δεν ήταν ανταγωνιστικοί σε πολλές περιπτώσεις».

Αναφορικά με τις ενεργειακές κοινότητες και την καταληκτική ημερομηνία (31/12/2020) των αιτήσεων ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι το 60-70% των αιτήσεων απορρίπτονται από τον ΔΕΔΔΗΕ.

«Το 99% των αιτήσεων που κατατέθηκαν το Δεκέμβρη εκείνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχει ο αρμόδιος οργανισμός θα λάβουν αδυναμία σύνδεσης. Κοροϊδεύουμε τον κόσμο; Τους βάζουμε να κάνουν έξοδα, να πληρώσουν χρήματα, να φτιάξουν φακέλους, να καταθέσουν ώστε τελικά να απορριφθούν; Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης