Τελευταία Νέα

Συμφωνία RWE - Magnora για αιολικό έργο 98 MW στη Νορβηγία

Συμφωνία RWE - Magnora για αιολικό έργο 98 MW στη Νορβηγία
H νορβηγική εταιρεία θα έχει περίπου συμμετοχή στο εν λόγω project 34%, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022

Συμφωνία προαιρετικής επιλογής με την RWE Renewables για την ανάπτυξη αιολικού έργου 98 MW στη νότια Νορβηγία, υπέγραψε η Magnora.

Όπως αναφέρεται, η νορβηγική εταιρεία θα έχει περίπου συμμετοχή στο εν λόγω project 34%, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Torstein Sanness υπογράμμισε ότι: «Η περιοχή της Νότιας Νορβηγίας έχει μια φανταστική ευκαιρία να πάρει ηγετική θέση στην ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών, όπως η παραγωγή μπαταριών, υποστηριζόμενη από μια τοπική βιομηχανία πράσινης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Υπάρχουν πολλές νορβηγικές περιοχές που θα ήθελαν μια τέτοια βιομηχανική ανάπτυξη, αλλά καταλαβαίνουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο Birkenes είναι πολύ φιλόδοξο για τα σχέδια της πράσινης βιομηχανίας και γι 'αυτό θέλουμε να επενδύσουμε εδώ».

Παράλληλα, η RWE Renewables υπέβαλε αίτηση στο Υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας για παράταση άδειας ενός έτους, με την συμμετοχή της Magnora στο έργο να εξαρτάται από την έγκριση της παράτασης της άδειας.

Όλες οι συμφωνίες που έχουν ήδη συναφθεί μεταξύ της RWE Renewables, των τοπικών προμηθευτών και των τοπικών αρχών θα παραμείνουν σε ισχύ μετά την επένδυση της Magnora στο έργο. Ο Sanness πρόσθεσε: "Η πραγματοποίηση του αιολικού πάρκου Oddeheia και Bjelkeberg όχι μόνο θα δημιουργούσε σημαντικές αξίες και θετικά αποτελέσματα για την τοπική κοινότητα, αλλά και θα θέσει τη Birkenes και τη Νότια Νορβηγία σε τροχιά μελλοντικής ανάπτυξης της πράσινης βιομηχανίας που θα μπορούσαν ενδεχομένως να δημιουργήσουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες θέσεις εργασίας σε τις επόμενες δεκαετίες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης