Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 91,5% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου σύμφωνα με το Lancet

Στο 91,5% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου σύμφωνα με το Lancet
Η παράδοση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι δυνατή μόλις ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του μαζικού εμβολιασμού στη Ρωσία

To έγκυρο ιατρικό περιδιοδικό Lancet επιβεβαιώνει πλήρως το ρωσικό υπουργείο Υγείας, σχετικά με την αποτελεματικότητα του πρώτου ρωσικού εμβολίου, του Sputnik V η οποία η φτάνει το 91,5%. Από τους 16.500 πολίτες που έλαβαν και τις δυο δόσεις, μόλις οι 16 νόσησαν από Covid-19, ενώ ουδείς δεν πέθανε ή χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Η παράδοση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι δυνατή μόλις ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του μαζικού εμβολιασμού στη Ρωσία, ανακοίνωσε το RDIF που υποσχέθηκε πρόσφατα ότι θα μπορέσει να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου «Sputnik V» το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Προϋπόθεση είναι ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εγκρίνει το δραστικό συστατικό. Σχετική αίτηση υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ η οποία παρήγγειλε δύο εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης