Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνάντηση Σκρέκα με τον Γερμανό Πρέσβη για RWE, ΑΠΕ και Δ.Μακεδονία

Συνάντηση Σκρέκα με τον Γερμανό Πρέσβη για RWE, ΑΠΕ και Δ.Μακεδονία

Η συνάντηση πραγματοποιείται ενώ είναι κοντά η συμφωνία με την RWE που περιλαμβάνει ΑΠΕ και Δυτική Μακεδονία

Την πορεία των γερμανικών επενδύσεων, ιδίως στον τομέα της ηλιακής ενέργειας συζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας κατά την συνάντησή του με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ernst Reichel.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι "Μιλήσαμε για τη στρατηγική συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και της RWE, αλλά και για το ενδιαφέρον και άλλων γερμανικών εταιρειών να επενδύσουν σε ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Ενημέρωσα τον κ. Reichel για το φιλόδοξο εγχείρημα της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη και τις επενδυτικές ευκαιρίες που θα προκύψουν στις περιοχές αυτές με την εφαρμογή του σχεδίου δίκαιης μετάβασης".

Όπως έγραφε το WEN, εντός των επομένων ημερών όπως όλα δείχνουν, θα οριστικοποιηθεί η συνεργασία της ΔΕΗ με την γερμανική RWE στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά την ανάπτυξη φωτοβολταικών πάρκων στη Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο και του προγράμματος απολιγνιτοποίησης.
Πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών για την οριστικοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιριών βρίσκονται σε τελικό στάδιο αν και ακόμη δεν έχουν πέσει υπογραφές.
Όπως είναι γνωστό ΔΕΗ και RWE έχουν υπογράψει από τον περασμένο Μάρτιο MOU για συνεργασία στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με στόχο την ανάπτυξη από κοινού έργων στην Ελλάδα.
Επιδίωξη η οποία ευθυγραμμίζεται με τους φιλόδοξους στόχους της ΔΕΗ για σημαντική αύξηση του χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία των δυο εταιριών θα ενεργοποιηθεί το καλοκαίρι με την ίδρυση κοινής εταιρίας και την έναρξη της ανάπτυξης χαρτοφυλακίου μονάδων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 2 GW καθώς η κάθε εταιρία πρόκειται να εισφέρει έργα 1 GW. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες εξετάζουν συνεργασία σχετικά με τη σταδιακή κατάργηση του λιγνίτη ως το 2022.
Βασικός κορμός της σύμπραξης φαίνεται ότι θα είναι τα φωτοβολταϊκά, τομέας στον οποίο η RWE έχει σημαντική τεχνογνωσία. Οι εκτάσεις των ορυχείων στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του joint venture.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης