Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Δυναμική είσοδος της Ν. Κορέας στις ΑΠΕ – Κατασκευάζει το μεγαλύτερο αιολικό project 43,2 δισ. δολ

Δυναμική είσοδος της Ν. Κορέας στις ΑΠΕ – Κατασκευάζει το μεγαλύτερο αιολικό project 43,2 δισ. δολ
Επιταχύνεται η ενεργειακή μετάβαση της χώρας με στόχο την ανάκαμψη από την πανδημία του COVID
Σχετικά Άρθρα

Η Νότια Κορέα παρουσίασε ένα σχέδιο 43,2 δισ. δολ για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού σταθμού (μέγιστη χωρητικότητα 8,2 GW) στον κόσμο έως το 2030 ως μέρος των προσπαθειών για την προώθηση μιας φιλικής προς το περιβάλλον ανάκαμψης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το έργο αποτελεί βασική συνιστώσα της Πράσινης Νέας Συμφωνίας του Προέδρου Moon Jae-in, που ξεκίνησε πέρυσι για να περιορίσει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και να την καταστήσει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050.

«Με αυτό το έργο, επιταχύνουμε τη φιλική προς το περιβάλλον ενεργειακή μετάβαση και προχωρούμε πιο έντονα προς την ουδετερότητα του άνθρακα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Moon στην τελετή υπογραφής, που έλαβε χώρα στην πόλη Sinan.

Το παρών έδωσαν εταιρείες κοινής ωφελείας και μηχανικής, συμπεριλαμβανομένων των Korea Electric Power Corp, SK E&S, Hanwha Engineering & Construction Corp, Doosan Heavy Industries & Construction Co., CS Wind Corp και Samkang M&T Co.

Θέσεις εργασίας

Από το συγκεκριμένο μεγάλο έργο θα δημιουργηθούν σχεδόν 5.600 θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην επίτευξη ενός στόχου για την αύξηση της χωρητικότητας αιολικής ενέργειας της χώρας σε 16,5 GW έως το 2030 από 1,67 GW που είναι τώρα. Μάλιστα, τα προβλεπόμενα 8,2 GW αντιστοιχούν στην ενέργεια που παράγεται από έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες ή τα αποτελέσματα της φύτευσης 71 εκατομμυρίων πεύκων, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Τέλος, μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο είναι το Hornsea 1 στη Βρετανία, το οποίο έχει χωρητικότητα 1,12 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης