Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Διαδικτυακή ομιλία με θέμα: "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή βιοποικιλότητα; Ένα πραγματικό δίλημμα;"

Διαδικτυακή ομιλία με θέμα:
Η ομιλία διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
«Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή βιοποικιλότητα; Ένα πραγματικό δίλημμα;» είναι ο τίτλος των ομιλιών της Ιόλης Χριστοπούλου και του Νίκου Μάντζαρη τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, στις 7 μ.μ.

Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube από το κανάλι της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης https://www.youtube.com/user/eepfgr.
Στο τέλος της ομιλίας θα απαντηθούν ερωτήσεις που θα υποβληθούν μέσω chat. Από τη μία οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μέρος της μετάβασης σε ένα πράσινο ενεργειακό μέλλον και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.
Από την άλλη, ως τεχνητές εγκαταστάσεις έχουν επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές ειδικά σε κάποια προστατευόμενα είδη ή σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές.
Σε αυτό το πλαίσιο τίθεται το δίλημμα: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή βιοποικιλότητα;
Πόσο πραγματικό είναι αυτό δίλημμα; Η ομιλία θα προσπαθήσει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα με σκέψεις και προτάσεις για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί.
Η Ιόλη Χριστοπούλου και ο Νίκος Μάντζαρης συνίδρυσαν το 2018 το Green Tank, μία ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης για το περιβάλλον.
Σε όλη την ακαδημαϊκή και επαγγελματική της πορεία, η Ιόλη Χριστοπούλου έχει επικεντρωθεί στην περιβαλλοντική πολιτική και στις προκλήσεις μετάβασης σε ένα βιώσιμο μέλλον. Από το 2014 είναι μία εκ των δύο εκπροσώπων των περιβαλλοντικών οργανώσεων στην Επιτροπή Φύση 2000, στην οποία έχει οριστεί αναπληρώτρια πρόεδρος. Είναι διευθύντρια πολιτικής στο Green Tank.
Ο Νίκος Μάντζαρης μεταβαίνοντας από το χώρο της αμερικάνικης ακαδημίας, στο χώρο της στενής ενασχόλησης με τις εξελίξεις της περιβαλλοντικής πολιτικής, έθεσε ως προτεραιότητα τηνοικολογική θεώρηση των πραγμάτων ως τον μόνο βιώσιμο δρόμο για το μέλλον του πλανήτη. Είναι αναλυτής πολιτικής στο Green Tank με έμφαση στο κλίμα και την ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης